Thumbnail
«Η δημοτική Αρχή στηρίζει τη λειτουργία τμημάτων με 28 μαθητές εν μέσω πανδημίας και καλεί τους Αθηναίους να μην κυκλοφορούν όταν βρέχει», σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών τη Δευτέρα

«Η δημοτική Αρχή στηρίζει τη λειτουργία τμημάτων με 28 μαθητές εν μέσω πανδημίας και καλεί τους Αθηναίους να μην κυκλοφορούν όταν βρέχει». Αυτό σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αθηναίων, με αφορμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε πλήθος σχολείων στην Αθήνα, αλλά και πανελλαδικά.

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Στην Αθήνα, συγχωνεύονται σε 46 Γυμνάσια και Λύκεια κόβοντας 63 τμήματα. Στο τέλος του Αυγούστου έγινε μεγάλη συζήτηση και, κάτω από πίεση, οι Διευθύνσεις του 39 Γυμνασίου και Λυκείου πήραν πίσω τα 27αρια τμήματα που έφτιαχναν. Τώρα η Κυβέρνηση προχωρά και η αρμόδια δημοτική Αρχή νίπτει τας χείρας της και συμφωνεί σιωπώντας με τη δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές».

Ο Νίκος Σοφιανός έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Οι συνέπειες από τις διήμερες βροχοπτώσεις στην Αθήνα ήταν αποκαλυπτικές της διαχρονικής απουσίας μιας πολιτικής που θωρακίζει την πόλη και τους ανθρώπους της στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής είναι τα κάθε λογής προγράμματα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου με αναπλάσεις, με εκατομμύρια στον Ελαιώνα για το γήπεδο μιας ΠΑΕ, με τον μεγάλο περίπατο και ταυτόχρονα απουσία αντιπλημμυρικών μέτρων, μελετών και έργων και το γνωστό παιχνίδι αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Κυβέρνηση, Δήμο, Περιφέρεια, ΕΥΔΑΠ.

Οι πλημμύρες που είδαμε στον Κολωνό δεν είναι καινούργιο θέμα. Η δημοτική Αρχή διοικεί ήδη για δύο χρόνια. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Κολωνού.

Πλημμύρησαν δρόμοι όπως η Πατησίων, η Χαλκίδος, η Ηρακλείου, η Ιερά Οδός, γύρω από το Λυκαβηττό το νερό σχημάτιζε καταρράκτες. Πλημμύρισαν Δημοτικά Σχολεία, δημοτικές εγκαταστάσεις. Όλα αυτά αποτυπώνουν τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις της δημοτικής Αρχής και μια λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων στη βάση της επικοινωνιακής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η δημοτική Αρχή να βιάζεται τον Αύγουστο να δηλώσει ότι η Αθήνα θωρακίζεται για τις πλημμύρες και έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και σήμερα να βιώνουμε αυτή την πραγματικότητα.

Η κατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, γιατί μέτρα που πρέπει να ληφθούν, δεν λαμβάνονται. Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι θα αλλάξει ο προσανατολισμός και οι ιεραρχήσεις τους, με σκοπό την  κάλυψη των καθημερινών αναγκών του λαού της πόλης.

Η δημοτική Αρχή στηρίζει τη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με 28άρια τμήματα

Το Υπουργείο Παιδείας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβρη προχωράει σε συγχωνεύσεις περίπου χιλίων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, συγχωνεύονται σε 46 Γυμνάσια και Λύκεια κόβοντας 63 τμήματα. Στο τέλος του Αυγούστου έγινε μεγάλη συζήτηση και, κάτω από πίεση, οι Διευθύνσεις του 39 Γυμνασίου και Λυκείου πήραν πίσω τα 27αρια τμήματα που έφτιαχναν. Τώρα η Κυβέρνηση προχωρά και η αρμόδια δημοτική Αρχή νίπτει τας χείρας της και συμφωνεί σιωπώντας με τη δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πρέπει να αντιδράσουν και να μην δεχτούν το καθεστώς που διαμορφώνεται με τους σχεδιασμούς της Υπουργού Παιδείας. Η Υπουργός, πέρα από τα δικαστήρια και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών, προχωρά σε αυτή την κατάσταση, ενώ περιμένουμε τον Νοέμβρη αρνητικές εξελίξεις στο μαθητικό πληθυσμό στο θέμα του κορωνοϊού.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική Αρχή που αρνήθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενάντια στο κύμα συγχωνεύσεων.  Έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στην υγεία των μαθητών. Αποδέχεται την κατάργηση 63 τμημάτων σε 46 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου της Αθήνας που φέρνουν σαν αποτέλεσμα τη λειτουργία τμημάτων με 27-28 μαθητές εν μέσω πανδημίας.

Να απαλλοτριωθεί τώρα το πάρκο Δρακόπουλου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής

Το θέμα είναι συγκεκριμένο, να αποφασίσουμε την απαλλοτρίωση του μέρους του κτήματος που ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό, ώστε μαζί με το τμήμα που ανήκει στο Δήμο, να διαμορφωθεί ένα μικρό αστικό πάρκο, χώρος πρασίνου, αναψυχής, με παιδικές χαρές.

Μιλάτε γενικά για την αειφορία και για μακροπρόθεσμα σχέδια βιωσιμότητας και κλιματικών αλλαγών, όμως συγκεκριμένα προβλήματα απαιτούν και συγκεκριμένες λύσεις. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης το θέμα της απαλλοτρίωσης του Πάρκου Δρακόπουλου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολύβια
Εκπαιδευτικοί Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων Θεατρικής Αγωγής
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας
Εκπαιδευτικοί Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων Θεατρικής Αγωγής
xarokopeio.jpg
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Οι προκηρύξεις για την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για την την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Οι προκηρύξεις για την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης