Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
"Είναι απολύτως προφανές ότι αυτή η πραξικοπηματική μεθόδευση ξεπουλήματος της απεργίας-αποχής δίνει ανέλπιστη χείρα βοηθείας -για να μην πούμε το φιλί της ζωής- στη θλιβερή υπαλληλίσκο των σχολαρχών – ΣΕΒ - ΟΟΣΑ που εκτελεί χρέη Υπουργού Παιδείας, για να εφαρμόσει ανενόχλητη σαν οδοστρωτήρας την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική"

Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων, με συμπόρευση με τις Ενώσεις Γονέων και τις μαθητικές κοινότητες, με το βλέμμα στραμμένο στον κοινό βηματισμό μας με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κλάδους, για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής και την απόκρουση της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, ζητά η Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι ακέραια την ευθύνη για την ανατροπή της απεργίας-αποχής φέρουν οι εκπρόσωποι ορισμένων ΕΛΜΕ –που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΝΕΚ- οι οποίοι καταψήφισαν θρασύτατα με θλιβερές δικαιολογίες την επαναπροκήρυξη, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ή των ΔΣ των ΕΛΜΕ τους  

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης καθηγητών Περιστερίου

  • Η συνθηκολόγηση και η υποταγή στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου δεν θα περάσουν!

  • Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών! Άμεση σύγκληση νέων Γενικών Συνελεύσεων και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων!

    Το Σάββατο 16-10-2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, στο πλαίσιο της οποίας καταψηφίστηκε η συνέχιση της απεργίας-αποχής, καθώς -αν και ως πρόταση πλειοψήφησε- δεν συγκέντρωσε την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται για να προκηρυχθεί εκ νέου, βάσει του καταστατικού της ΟΛΜΕ. Ακέραια την ευθύνη για την ανατροπή αυτή φέρουν οι εκπρόσωποι ορισμένων ΕΛΜΕ –που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΝΕΚ- οι οποίοι καταψήφισαν θρασύτατα με θλιβερές δικαιολογίες την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ή των ΔΣ των ΕΛΜΕ τους. Για λογαριασμό των πολιτικών φορέων τους, νόθευσαν σαν άλλοι Εφιάλτες την πραγματική βούληση, τις συλλογικές αγωνίες και τον μεγαλειώδη αγώνα των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης που:

Εδώ και έναν χρόνο δίνουν μια τιτάνια μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες εναντίον της έμμεσης ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, που θα χωράει ολοένα και λιγότερη γνώση και λιγότερους μαθητές, προασπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί την προηγούμενη Δευτέρα 11/10 διεμήνυσαν ενωμένοι και συσπειρωμένοι την ανυποχώρητη αντίστασή τους στα αλλεπάλληλα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα και το κρεσέντο δικαστικών προσφυγών, απειλών, κατασυκοφάντησης και τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που στις συνθήκες του 4ου κύματος πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφασίζει και διατάζει νέες σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων και το στοίβαγμα 27-28 μαθητών ανά τμήμα σαν σαρδέλες.

Είναι απολύτως προφανές ότι αυτή η πραξικοπηματική μεθόδευση ξεπουλήματος της απεργίας-αποχής δίνει ανέλπιστη χείρα βοηθείας -για να μην πούμε το φιλί της ζωής- στη θλιβερή υπαλληλίσκο των σχολαρχών – ΣΕΒ - ΟΟΣΑ που εκτελεί χρέη Υπουργού Παιδείας, για να εφαρμόσει ανενόχλητη σαν οδοστρωτήρας την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι και οι παρατάξεις στις οποίες αναφέρονται, δικαίωσαν τόσο την προσφυγή του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια, όσο και την ποινικοποίηση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος από τους «αρίστους», που πασχίζουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σε ολόκληρη την κοινωνία με όχημα τον νόμο Χατζηδάκη, έχοντας αφήσει πίσω τους καμένη γη στην υγεία, την παιδεία, την εργασία και το περιβάλλον.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι ο λόγος πέφτει στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: με την οργάνωση νέου γύρου Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων, με συμπόρευση με τις Ενώσεις Γονέων και τις μαθητικές κοινότητες, με το βλέμμα στραμμένο στον κοινό βηματισμό μας με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κλάδους, για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής και την απόκρουση της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής.

Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προς αυτήν την κατεύθυνση!

«-Μπορεί η αλήθεια να 'ναι θνητή, το ψέμα αθάνατο;

– Έτσι δείχνουν όλα.

– Που είδες, η αδικία να μη ξεμασκαρεύεται χρόνους και καιρούς;

– Εδώ.

– Μα ξέρεις κάποιον που η βία να του ‘χει φέρει τύχη;

– Και ποιος δεν ξέρει.

– Τότε ποιος μπορεί, σ΄ έναν τέτοιο κόσμο, να τσακίσει τον τύραννο;

– Εσύ.»

Μπ. Μπρεχτ, Ερωτήσεις κι αποκρίσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση