καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
"Η υπηρεσία του φορέα προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή"

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Συνέλευση των Προέδρων της 16ης Οκτωβρίου 2021 κατέληξε στην παρακάτω απόφαση όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση:

Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο  και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο του ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας: «1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοινωνικο
Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 10+2 εθνικές δράσεις για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία
Το πρόγραμμα του ΚΚΤ περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις με ορίζοντα υλοποίησης την περίοδο 2026–2032, οι οποίες αναμένεται να ωφελήσουν άμεσα...
Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 10+2 εθνικές δράσεις για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για ΑΕΙ: «Έφυγε η ανοχή στην ανομία – Έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις»
Νέα γραμμή για τα πανεπιστήμια με παράλληλη ενεργοποίηση ποινικών και εσωτερικών διαδικασιών σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς
Μαρινάκης για ΑΕΙ: «Έφυγε η ανοχή στην ανομία – Έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους των σχολείων με την καθοδήγηση του ΟΟΣΑ
Το νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους θα πρέπει να αξιοποιήσει συγκριτικά στοιχεία και διεθνείς πρακτικές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ
Ζαχαράκη: Νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους των σχολείων με την καθοδήγηση του ΟΟΣΑ
Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση τριετούς απόσπασης στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.
Πρόσκληση απόσπασης εκπαιδευτικών στην Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση τριετούς απόσπασης στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.