Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
patra foitites
15.000 φοιτητές στριμώχνονται σε τρένα και λεωφορεία - Απειλεί με μηνύσεις και εξώδικα η πρυτανεία αν δεν αυξηθούν τα δρομολόγια

Οργή και αγανάκτηση έχουν φέρει στην πρυτανεία οι εικόνες συνωστισμού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας που πηγαίνουν τους σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Όπως αναφέρει, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στο thebest.gr , «η κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα λεωφορεία πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να πυκνώσουν κι άλλο τα δρομολόγια καθώς οι φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο είναι χιλιάδες. Η μαζικότητα  είναι τεράστια. Πρόκειται για πάνω από 20.000 φοιτητές ενώ από αυτούς οι 15.000 κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια»

«Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρίσκω σημείο επικοινωνίας ενώ έχω μιλήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μπουν περισσότερα λεωφορεία. Πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή», είπε.  

Ο πρύτανης διεμήνυσε πως «αν δεν αλλάξει κάτι θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις» και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι υπεύθυνο το πανεπιστήμιο για το συνωστισμό.

«Δεν υπάρχουν αρχές σε αυτή την πόλη να ελέγξουν τι συμβαίνει; Το Πανεπιστήμιο διαμαρτύρεται και λέει ότι πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια. Δεν αρκεί που εκφράζει μία αγωνία για τους φοιτητές μας; Θα ήθελα να ξέρω, οι αρμόδιοι δεν βλέπουν;»

«Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

Ο Χ. Μπούρας πρόσθεσε πως οι φοιτητές δίνουν στην πόλη πάνω από 1.000.000 ευρώ την ημέρα ενώ το πανεπιστήμιο φέρνει στην περιοχή 65-70.000.000 το χρόνο. «Πρέπει να το προστατεύσουμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Μέσα στο Πανεπιστήμιο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα τα οποία θα λύνουμε», ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή «λειτουργούμε κάτω από μία ασφυκτική υπουργική απόφαση ενώ δεν υπάρχει πρόνοια για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Προτείναμε κάποιο ποσοστό εξ αποστάσεως το οποίο δυστυχώς δεν έγινε δεκτό. Παρά τις δυσκολίες τα αμφιθέατρα έχουν γεμίσει, συνεχίζεται το δια ζώσης, με προβλήματα, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός».  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα