ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Καλούν φοιτητή σε απολογία για «αφισορύπανση»
Κλήση φοιτητή σε απολογία για «αφισορύπανση» και απειλές καθηγητών σε βάρος άλλων φοιτητών καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Διώξεις και απειλές σε βάρος φοιτητών από διδάσκοντες του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος, με αφορμή ανάρτηση συνδικαλιστικού υλικού που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές, «καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ φέρονται να εξαπέλυσαν την Τρίτη απειλές σε βάρος φοιτητών για πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της "αφισορύπανσης"». Μάλιστα, απεστάλη email σε συνδικαλιστή φοιτητή πρόσκληση σε «απολογία», κάτι που συνέβη και με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των φοιτητών, «καθηγητές του Τμήματος κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό, ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών και ένας εξ αυτών απείλησε λέγοντας: "θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο", "θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες". Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email σε φοιτητή από τον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ με κλήση σε "εξηγήσεις"».

«Η στοχοποίηση των φοιτητών, με αφορμή την ύπαρξη συνδικαλιστικού υλικού στο χώρο του πανεπιστημίου, αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, τα όργανα και τις δράσεις του και αποτελεί ακραία αυταρχική κίνηση που αποπνέει αντιλήψεις και πρακτικές της σκοτεινής εποχής της δικτατορίας, όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και οι εγκάθετοι της χούντας καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα», σημειώνουν οι φοιτητές και συνεχίζουν: «Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα, πετυχαίνοντας  με τους αγώνες μας την αναβολή του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης «καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταδικάσουν την προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών».

Ακόμα τονίζει: «Το φοιτητικό κίνημα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη πολιτική δράση και τη διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και δεν θα επιτρέψει την διενέργεια πειθαρχικών ή άλλων πρακτικών τρομοκρατίας σε βάρος φοιτητών που  μας επιστρέφουν σε συνθήκες αντιδημοκρατικής εκτροπής»

Ολόκληρη η απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης:

apofasi foititon polytexneio kritis
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Σχολεία - Κορονοϊός: Το 30% των κρουσμάτων είναι μαθητές έως 17 ετών

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

manolada ergates
«Μέχρι εδώ»: Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ζητούν οι εργάτες στα φραουλοχώραφα σε Αχαΐα και Ηλεία
Με συλλογικό τρόπο διαπραγματεύονται την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης οι εργάτες γης στα φραουλοχώραφα σε Αχαΐα και Ηλεία
«Μέχρι εδώ»: Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ζητούν οι εργάτες στα φραουλοχώραφα σε Αχαΐα και Ηλεία
Εύβοια, πλημμύρες, νερό, κακοκαιρία, πυροσβεστική,
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Οι πλημμύρες της περιόδου 2000-2020 κόστισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους στην Αττική και 132 σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής
Ο εκλιπών, σύμφωνα με  τις αναρτήσεις του, στην προσωπική του  σελίδα του στο Facebook, υπήρξε  αρνητής του κορονοϊού. Δεν πίστευε στην ύπαρξη του,...
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής