polytexneio kritis
Κλήση φοιτητή σε απολογία για «αφισορύπανση» και απειλές καθηγητών σε βάρος άλλων φοιτητών καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Διώξεις και απειλές σε βάρος φοιτητών από διδάσκοντες του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος, με αφορμή ανάρτηση συνδικαλιστικού υλικού που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές, «καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ φέρονται να εξαπέλυσαν την Τρίτη απειλές σε βάρος φοιτητών για πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της "αφισορύπανσης"». Μάλιστα, απεστάλη email σε συνδικαλιστή φοιτητή πρόσκληση σε «απολογία», κάτι που συνέβη και με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των φοιτητών, «καθηγητές του Τμήματος κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό, ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών και ένας εξ αυτών απείλησε λέγοντας: "θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο", "θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες". Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email σε φοιτητή από τον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ με κλήση σε "εξηγήσεις"».

«Η στοχοποίηση των φοιτητών, με αφορμή την ύπαρξη συνδικαλιστικού υλικού στο χώρο του πανεπιστημίου, αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, τα όργανα και τις δράσεις του και αποτελεί ακραία αυταρχική κίνηση που αποπνέει αντιλήψεις και πρακτικές της σκοτεινής εποχής της δικτατορίας, όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και οι εγκάθετοι της χούντας καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα», σημειώνουν οι φοιτητές και συνεχίζουν: «Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα, πετυχαίνοντας  με τους αγώνες μας την αναβολή του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης «καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταδικάσουν την προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών».

Ακόμα τονίζει: «Το φοιτητικό κίνημα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη πολιτική δράση και τη διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και δεν θα επιτρέψει την διενέργεια πειθαρχικών ή άλλων πρακτικών τρομοκρατίας σε βάρος φοιτητών που  μας επιστρέφουν σε συνθήκες αντιδημοκρατικής εκτροπής»

Ολόκληρη η απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης:

apofasi foititon polytexneio kritis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατεα
Διεθνής επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Πατρών στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM 2025 - Στις 10 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως η Patras Medicine
Καινοτόμο ερευνητικό έργο για την παχυσαρκία φέρνει διεθνή διάκριση στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Διεθνής επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Πατρών στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM 2025 - Στις 10 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως η Patras Medicine
τεμπη
Άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών οι αγρότες - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο του δυστυχήματος
Ιδιαίτερο βάρος είχε η κίνηση των αγροτών να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών, μια ενέργεια με ισχυρό φορτίο τόσο...
Άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών οι αγρότες - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο του δυστυχήματος
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΕΚΠΑ: Στο "τιμόνι" της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας
Ο καταξιωμένος ακαδημαϊκός και πρώην Υπουργός αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης
ΕΚΠΑ: Στο "τιμόνι" της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας