Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
polytexneio kritis
Κλήση φοιτητή σε απολογία για «αφισορύπανση» και απειλές καθηγητών σε βάρος άλλων φοιτητών καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Διώξεις και απειλές σε βάρος φοιτητών από διδάσκοντες του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος, με αφορμή ανάρτηση συνδικαλιστικού υλικού που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές, «καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ φέρονται να εξαπέλυσαν την Τρίτη απειλές σε βάρος φοιτητών για πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της "αφισορύπανσης"». Μάλιστα, απεστάλη email σε συνδικαλιστή φοιτητή πρόσκληση σε «απολογία», κάτι που συνέβη και με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των φοιτητών, «καθηγητές του Τμήματος κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό, ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών και ένας εξ αυτών απείλησε λέγοντας: "θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο", "θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες". Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email σε φοιτητή από τον κοσμήτορα του ΗΜΜΥ με κλήση σε "εξηγήσεις"».

«Η στοχοποίηση των φοιτητών, με αφορμή την ύπαρξη συνδικαλιστικού υλικού στο χώρο του πανεπιστημίου, αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι στον Φοιτητικό Σύλλογο, τα όργανα και τις δράσεις του και αποτελεί ακραία αυταρχική κίνηση που αποπνέει αντιλήψεις και πρακτικές της σκοτεινής εποχής της δικτατορίας, όταν το σπουδαστικό της ασφάλειας και οι εγκάθετοι της χούντας καταδίωκαν φοιτητές για την πολιτική τους δράση και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα», σημειώνουν οι φοιτητές και συνεχίζουν: «Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα, πετυχαίνοντας  με τους αγώνες μας την αναβολή του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης «καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταδικάσουν την προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών».

Ακόμα τονίζει: «Το φοιτητικό κίνημα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη πολιτική δράση και τη διεκδίκηση στο χώρο των πανεπιστημίων και δεν θα επιτρέψει την διενέργεια πειθαρχικών ή άλλων πρακτικών τρομοκρατίας σε βάρος φοιτητών που  μας επιστρέφουν σε συνθήκες αντιδημοκρατικής εκτροπής»

Ολόκληρη η απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης:

apofasi foititon polytexneio kritis
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή 16/1 μέλη σωματείων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας και οι...
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
endooikogeniakivia
Αργυρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της, στην Αργυρούπολη
Αργυρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της