Εκπαίδευση 0

ΚΚΕ για απόφαση Εφετείου: Αντί το Υπουργείο να ποινικοποιεί αγώνες, ας ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σχολεία

ΚΚΕ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αντί το υπουργείο 'Παιδείας' να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία», σημειώνει το ΚΚΕ σχετικά με την απόφαση του Εφετείου για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

«Αντί το υπουργείο 'Παιδείας' να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κύμα συμπτύξεων τμημάτων», σημειώνει το ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση του Εφετείου να κηρύξει παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Παράλληλα, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, όμως πλέον πολύ περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος εκείνων που παλεύουν ενάντια σε έναν νόμο άδικο, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων».

Το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, όμως πλέον πολύ περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος εκείνων που παλεύουν ενάντια σε έναν νόμο άδικο, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

Αυτός ο μαζικός αγώνας, που συναντά την αλληλεγγύη ευρύτερων τμημάτων του λαού, είναι που στριμώχνει και την κυβέρνηση και το υπουργείο «Παιδείας» αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε αυταρχισμό και ψέματα.

Αντί το υπουργείο «Παιδείας» να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κύμα συμπτύξεων τμημάτων με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν και γι’ αυτό το λόγο αγωνίζονται».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση