Καθηγητής μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση: «Είναι ψεύτρες»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα», ισχυρίζεται ο καθηγητής Μαιευτικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών - Καταγγέλλει ότι δύο συναδέλφισσές του μαίες βρίσκονται πίσω από την υπόθεση

Για ψευδείς καταγγελίες που "ενορχηστρώθηκαν" από διδάσκουσες του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά, έκανε λόγο στην απολογία του ο καθηγητής του ιδρύματος, ο οποίος δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην σπουδάστριές του, οι καταγγελίες των οποίων στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. δρομολόγησαν την παραπομπή του σε δίκη.

Κατονομάζοντας δύο συναδέλφισσές του μαίες, που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, ο κατηγορούμενος συνέδεσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος να μην συνεχίσουν εκείνες να παραδίδουν το μάθημα που του ανατέθηκε, επειδή, όπως είπε, δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα προς τούτο (διδακτορική διατριβή), έπειτα από την αναβάθμιση του Τμήματος. "Αυτές οι κυρίες στρατολογούσαν παιδιά..." είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την πολύωρη απολογία του, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, αρνήθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, που, κατά το κατηγορητήριο, τελέστηκαν την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό του ιατρείο, όπου οι καταγγέλλουσες απευθύνθηκαν για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν δικής του ανοιχτής πρόσκλησης. "Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα […] Δεν είναι λογικό όταν έχεις παρενοχληθεί σεξουαλικά να έρχεσαι κατ' επανάληψη στο ιατρείο μου ή να ζητάς να κάνεις πτυχιακή μαζί μου" είπε, επισημαίνοντας ότι ακολούθησε το ιατρικό πρωτόκολλο.

Αναφερόμενος στην πρακτική του να προσφέρει δωρεάν εξέταση σε σπουδάστριές του, τόνισε ότι είναι κάτι που κάνει από το 2008 όταν ξεκίνησε ως ωρομίσθιος στο ΤΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κανείς στο ιατρείο μου δεν πληρώνει όταν είναι γιατρός, φοιτητής, ή άνεργος". "Έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο […] Το κάνω χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω", συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή τον έχει καταστρέψει ως επαγγελματία γιατρό και του έχει επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη σε κοινωνικό επίπεδο. "Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν: Με έσβησαν κοινωνικά και επαγγελματικά" είπε, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες έγιναν σε μία περίοδο κατά την οποία βίωνε ένα οικογενειακό δράμα με τον θάνατο του ανήλικου παιδιού του από ανίατο σύνδρομο.

Η δίκη διεκόπη για τις 2 Νοεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μίλτος Τεντόγλου
Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,49 μέτρα και πάτησε στην κορυφή του κόσμου (Video)
Ο Μίλτος Τεντόγλου με τρομερό άλμα στα 8.49μ. κέρδισε το μίτινγκ της Λεμεσού και έκανε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο
Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,49 μέτρα και πάτησε στην κορυφή του κόσμου (Video)
Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων