Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
eidiki-agogi
«Θέλω να κοιτάζω στα μάτια κάθε μάνα που το παιδί της έχει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ, Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία ή άλλη ειδική εκπαιδευτική ανάγκη και να μπορώ να της πω: Ναι μπορεί το παιδί σου να έχει ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο!»

Λυπάμαι, θλίβομαι και απογοητεύομαι που δουλεύω σε μια εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής και καλούμαι να εφαρμόσω προφορικές οδηγίες άκρως αντιδεολογικές, αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες του Υπουργείου Παιδείας, του Περιφερειακού Διευθυντή, του Προισταμένου κ των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και στα τμήματα ένταξης, γιατί το κράτος "λέει" δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά, ενώ την ίδια στιγμή  δίνει χιλιάδες ευρώ δεξιά και αριστερά για να διαμορφώνει το επικοινωνιακό  προφίλ της κυβέρνησης, όπως κάθε φορά την συμφέρει.

Απελπίζομαι σαν επιστήμονας που καλούμαι να βαφτίσω την Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία (Δυσλέξια) γενικά και αόριστα μαθησιακές δυσκολίες κ να μην προτείνω το τμήμα ένταξης για την υποστήριξη των μαθητών επειδή κοστίζει στην κυβέρνηση.

Απαισιοδοξώ όταν στοιβάζονται δεκάδες παιδιά σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής, χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν δειλοί ακόμα συνάδελφοι που δεν έχουν την πυγμή να αντισταθούν και να παλέψουν, ενώ είναι στην ίδια μοίρα αναπληρωτές χωρίς καμία υπόληψη και χωρίς κανένα σίγουρο μέλλον. Όταν κάθε μέρα καλούνται να προσφέρουν τα μέγιστα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και να το στηρίξουν σε χαλεπούς καιρούς,  διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα στους δρόμους, μακριά πολλές φορές από τις οικογένειές τους με έναν πενιχρό μισθό.

Με βασανίζει το γιατί πρέπει τα υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες που κατακερματίζουν την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε όλο αυτό το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας που κινείται έξω από τίς αρχές και το πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής.

Θέλω να κοιτάζω στα μάτια κάθε μάνα που το παιδί της έχει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ, Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία ή άλλη ειδική εκπαιδευτική ανάγκη και να μπορώ να της πω: 

«Ναι μπορεί το παιδί σου να έχει ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο χωρίς να χρειαστεί να βάλεις αδρά το χέρι στην τσέπη να πληρώσεις ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη». Να της πω: «Ναι μπορεί το παιδί σου να υποστηριχτεί στο τμήμα ένταξης» και όχι να ντρέπομαι που το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωράει στην ίδρυση των τμημάτων ένταξης και δεν καλύπτει τα χιλιάδες κενά της Ειδικής Αγωγής.

Αρνούμαι...

Θα αξιολογώ και θα προτείνω το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ταιριάζει σε κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς φόβο, χωρίς τρομοκρατία αν θα είμαι αύριο κάπου αναπληρώτρια χωρίς μέλλον, σύμφωνα με τις αρχές της Ειδικής Αγωγής που κλήθηκα να υπηρετώ.

Ε.Α, Αναπληρώτρια μαθηματικός ειδικής αγωγής σε ΚΕΔΑΣΥ

(το όνομα της εκπαιδευτικού βρίσκεται στη διάθεση της ιστοσελίδας μας)

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα