ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ: Κραυγή απόγνωσης από μια αναπληρώτρια ειδικής αγωγής
«Θέλω να κοιτάζω στα μάτια κάθε μάνα που το παιδί της έχει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ, Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία ή άλλη ειδική εκπαιδευτική ανάγκη και να μπορώ να της πω: Ναι μπορεί το παιδί σου να έχει ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο!»

Λυπάμαι, θλίβομαι και απογοητεύομαι που δουλεύω σε μια εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής και καλούμαι να εφαρμόσω προφορικές οδηγίες άκρως αντιδεολογικές, αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες του Υπουργείου Παιδείας, του Περιφερειακού Διευθυντή, του Προισταμένου κ των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και στα τμήματα ένταξης, γιατί το κράτος "λέει" δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά, ενώ την ίδια στιγμή  δίνει χιλιάδες ευρώ δεξιά και αριστερά για να διαμορφώνει το επικοινωνιακό  προφίλ της κυβέρνησης, όπως κάθε φορά την συμφέρει.

Απελπίζομαι σαν επιστήμονας που καλούμαι να βαφτίσω την Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία (Δυσλέξια) γενικά και αόριστα μαθησιακές δυσκολίες κ να μην προτείνω το τμήμα ένταξης για την υποστήριξη των μαθητών επειδή κοστίζει στην κυβέρνηση.

Απαισιοδοξώ όταν στοιβάζονται δεκάδες παιδιά σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής, χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν δειλοί ακόμα συνάδελφοι που δεν έχουν την πυγμή να αντισταθούν και να παλέψουν, ενώ είναι στην ίδια μοίρα αναπληρωτές χωρίς καμία υπόληψη και χωρίς κανένα σίγουρο μέλλον. Όταν κάθε μέρα καλούνται να προσφέρουν τα μέγιστα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και να το στηρίξουν σε χαλεπούς καιρούς,  διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα στους δρόμους, μακριά πολλές φορές από τις οικογένειές τους με έναν πενιχρό μισθό.

Με βασανίζει το γιατί πρέπει τα υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες που κατακερματίζουν την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε όλο αυτό το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας που κινείται έξω από τίς αρχές και το πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής.

Θέλω να κοιτάζω στα μάτια κάθε μάνα που το παιδί της έχει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ, Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία ή άλλη ειδική εκπαιδευτική ανάγκη και να μπορώ να της πω: 

«Ναι μπορεί το παιδί σου να έχει ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο χωρίς να χρειαστεί να βάλεις αδρά το χέρι στην τσέπη να πληρώσεις ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη». Να της πω: «Ναι μπορεί το παιδί σου να υποστηριχτεί στο τμήμα ένταξης» και όχι να ντρέπομαι που το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωράει στην ίδρυση των τμημάτων ένταξης και δεν καλύπτει τα χιλιάδες κενά της Ειδικής Αγωγής.

Αρνούμαι...

Θα αξιολογώ και θα προτείνω το κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ταιριάζει σε κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς φόβο, χωρίς τρομοκρατία αν θα είμαι αύριο κάπου αναπληρώτρια χωρίς μέλλον, σύμφωνα με τις αρχές της Ειδικής Αγωγής που κλήθηκα να υπηρετώ.

Ε.Α, Αναπληρώτρια μαθηματικός ειδικής αγωγής σε ΚΕΔΑΣΥ

(το όνομα της εκπαιδευτικού βρίσκεται στη διάθεση της ιστοσελίδας μας)

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Σχολεία - Κορονοϊός: Το 30% των κρουσμάτων είναι μαθητές έως 17 ετών

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εύβοια, πλημμύρες, νερό, κακοκαιρία, πυροσβεστική,
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Οι πλημμύρες της περιόδου 2000-2020 κόστισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους στην Αττική και 132 σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Πλημμύρες: 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής
Ο εκλιπών, σύμφωνα με  τις αναρτήσεις του, στην προσωπική του  σελίδα του στο Facebook, υπήρξε  αρνητής του κορονοϊού. Δεν πίστευε στην ύπαρξη του,...
Νεκρός από κορονοϊό ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών - Ήταν αρνητής
Πλακάτ στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να ζούσε»
«Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος που είχε την οικονομική στήριξη της οικογένειάς του» είπε ο πατέρας του Ζακ...
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να ζούσε»