Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τρεις Φιλόλογοι εξηγούν σε ανοικτή τους επιστολή τους λόγους για τους οποίους προκύπτει αδυναμία ολοκλήρωσης εξεταστέας ύλης Ιστορίας της Β' Λυκείου ΓΕΛ, λόγω του όγκου της ύλης που επιβάλλεται να βγει και της επικείμενης εφαρμογής της  Τράπεζας Θεμάτων

Επιστολή προς το ΙΕΠ και προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλαν τρεις φιλόλογοι του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, καταγράφοντας τους λόγους για τους οποίους δηλώνουν αδυναμία ολοκλήρωσης εξεταστέας ύλης Ιστορίας της Β' Λυκείου ΓΕΛ!

Οι καθηγητές τονίζουν ότι  η εξεταστέα ύλη στο συγκεκριμένο μάθημα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θέλουμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά, θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την Ιστορία, να αποκτήσουν ιστορική κρίση και συνείδηση. Την κατάσταση επιδεινώνει η επικείμενη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων..

Η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή,

      Διδάσκουμε και οι τρεις μας το μάθημα της Μεσαιωνικής Ιστορίας Β' Λυκείου πολλά χρόνια. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η εξεταστέα ύλη στο συγκεκριμένο μάθημα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά!! Η εμπειρία  μάς έχει διδάξει ότι η εξεταστέα ύλη που έχει οριστεί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Αυτό με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θέλουμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά, θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την Ιστορία, να αποκτήσουν ιστορική κρίση και συνείδηση, να γίνουν ενεργοί πολίτες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της κοινωνίας.

      Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε στα χέρια μας ως βασικό εργαλείο - υποτίθεται σύμμαχο αλλά στην πράξη συχνά αντίπαλο - ένα εγχειρίδιο με πολλές δυσκολίες, πυκνογραμμένο, με πολλά σημεία ασαφή, χωρίς ενδιαφέρον, με πολλές χρονολογίες και ονόματα, κακοτυπωμένες εικόνες και χάρτες και γενικά μη κατάλληλο σε πολλά σημεία εποπτικό υλικό. Προσπαθώντας η αφήγηση του βιβλίου να γίνει πιο σαφής και ελκυστική επιστρατεύουμε παραθέματα, ψάχνοντας κυρίως για δικές μας πηγές, καθώς η επιλογή των παραθεμάτων του βιβλίου δεν είναι πάντα η πιο πετυχημένη!

     Προβληματιζόμαστε, λοιπόν, ως προς το πώς θα γίνει η επεξεργασία των παραθεμάτων - αλλά και των φύλλων εργασίας και του εποπτικού υλικού που χρησιμοποιούμε, για να ζωντανέψουμε τη διδασκαλία μας - όταν απαιτείται χρόνος, που όμως δεν υπάρχει, λόγω του όγκου της ύλης που επιβάλλεται να βγει και της επικείμενης εφαρμογής της  Τράπεζας Θεμάτων.

     Δηλώνουμε, επομένως, ότι αδυνατούμε να ολοκληρώσουμε τη συγκεκριμένη εξεταστέα ύλη, γιατί οι προτεραιότητές μας ως προς τη διδασκαλία του μαθήματος είναι διαφορετικές, όπως νομίζουμε ξεκάθαρα φαίνονται στην επιστολή μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να υπηρετήσουμε το μάθημα και κυρίως τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

     Ελπίζουμε σε ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους σας προκειμένου να περιοριστεί η εξεταστέα ύλη.

 

     Με εκτίμηση,

 

Οι φιλόλογοι  του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

 Αμωράτη Χριστιάνα

 Βασιλάκη Μίνα

 Δήμας Βαγγέλης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα μέτρα: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού...
Νέα μέτρα: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΔΑΚΕ Καθηγητών: Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας-Τα πέντε λάθη που επιβάρυναν τους εκπαιδευτικούς
Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπολύει η ΔΑΚΕ Καθηγητών - Αιχμές και για τη στάση Παρεμβάσεων και ΠΑΜΕ αναφορικά με την...
ΔΑΚΕ Καθηγητών: Τα πέντε λάθη του υπ. Παιδείας που επιβάρυναν τους εκπαιδευτικούς