Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου οργάνωσε φέτος δράση αλληλεγγύης με σκοπό τη συλλογή και τη διανομή σχολικών ειδών σε οικογένειες οικονομικά αδύναμων μαθητών

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου«αγκαλιάστηκε» τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τα κατά τόπους βιβλιοπωλεία και επέτρεψε στους εκπαιδευτικούς να δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά, τα οποία χρειάζονται τη στήριξή όλων μας.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονταν σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονταν να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες, όπως τα παρουσίασαν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολείων τους.

eikona1.jpg

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, σήμερα οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού είναι μεγάλες και κατά συνέπεια πολλές οικογένειες με παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Συλλέχθηκαν και μοιράστηκαν όλα τα σχολικά είδη που κρίνονται απαραίτητα για να μπορέσει ένας μικρός μαθητής να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν χαρτικά, γραφική ύλη, είδη αναγκαία για δημιουργική – καλλιτεχνική απασχόληση, κασετίνες, τσάντες, τετράδια κ.α..

eikona3.jpg

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών αναφέρει: «Ως Σύλλογος ευχαριστούμε θερμά τα βιβλιοπωλεία (Κλαψινάκης, Αυτογνωσία, Δασκαλάκης, Χαρταετός και Σελίδα) που στήριξαν τη δράση μας αυτή, τοποθετώντας στα καταστήματά τους τον ειδικό χώρο συλλογής των σχολικών ειδών. Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία, τους απλούς και καθημερινούς ήρωες αυτού του τόπου, που με τη συμμετοχή τους μας βοήθησαν, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς τα σχολικά του είδη αυτή τη σχολική χρονιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα