INTIME | ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Ούτε στο Γαλάτσι ούτε πουθενά θα βρει ανοχή και συμμάχους ανάμεσά μας στα άθλια σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου, στυγνού ελέγχου και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» σχολιάζει την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε σχολεία του Γαλατσίου, στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών. 

«Ήθελε πράγματι θράσος, λοιπόν, η απόπειρα επίσκεψης της Υπουργού, ύστερα από όλα αυτά, για να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς, όταν με την πολιτική της ξεθεμελιώνεται το δημόσιο σχολείο, πράγμα που καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στο σύνολο των σχολικών μονάδων, στο Γαλάτσι, στο σύλλογο Αθηνά και σε όλη τη χώρα» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά».

Η ανακοίνωση 

Η Υπουργός Παιδείας μετά τα δικαστήρια και την άγρια καταστολή θέλησε να "τιμήσει" παραπέρα τους εκπαιδευτικούς και στο Γαλάτσι

Προκλητική για άλλη μια φορά η Υπουργός Παιδείας, επιχείρησε να εξασφαλίσει πλάνα και φωτογραφίες από την επίσκεψή της σε σχολεία της περιοχής Γαλατσίου για να δείξει πως τάχα τιμά την ημέρα των εκπαιδευτικών την περίοδο που εκδηλώνει έναν άκρατο αυταρχισμό απέναντί τους.

Με μια κουστωδία κυβερνητικών, δημοτικών και διοικητικών παραγόντων στο πλευρό της, που επιστρατεύτηκαν για τα επικοινωνιακά πλάνα της Υπουργού - αλλά και ασφαλιτών, άλλαζε δρομολόγιο διαρκώς για να αποφύγει τον εκπαιδευτικό αντίλογο από το εκπαιδευτικό κίνημα και το σύλλογο Αθηνά, που με τα πανό του και τα μηνύματά του είχε φροντίσει να μην ξεχαστεί το αντιεκπαιδευτικό μίσος της Υπουργού ούτε το ολοκληρωτικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, αφού μόνο τρεις μέρες πριν κατασυκοφάντησε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση, τους έσυρε στα δικαστήρια με πρωτοφανή ψεύδη και αγωγή-λιβελογράφημα, συνεχίζει δε να τους απειλεί και τους κατατρομοκρατεί διαρκώς, ενώ τους χτύπησε με βία, χημικά, αύρες και άγρια καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/10.

Ήθελε πράγματι θράσος, λοιπόν, η απόπειρα επίσκεψης της Υπουργού, ύστερα από όλα αυτά, για να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς, όταν με την πολιτική της ξεθεμελιώνεται το δημόσιο σχολείο, πράγμα που καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στο σύνολο των σχολικών μονάδων, στο Γαλάτσι, στο σύλλογο Αθηνά και σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στο συγκρότημα που επέλεξε τελευταία στιγμή να επισκεφτεί η υπουργός Παιδείας για να σώσει τον επικοινωνιακό προγραμματισμό της ημέρας, που αν και αιφνιδιασμένοι από τη διακοπή του μαθήματος, τα φλάς και τις κάμερες σε ώρα διδασκαλίας, απάντησαν θαρρετά στην Υπουργό, όταν αμετανόητη μιλούσε για παραπληροφόρηση από τα συλλογικά όργανα, ότι στα σχολεία τους και σε όλη την περιοχή συμμετέχουν μαζικά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Στάση αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης της μαχόμενης εκπαίδευσης που ζει μέρες ενότητας, αποφασισικότητας και αγωνιστικής ανάτασης.

Σε ό,τι αφορά την Υπουργό: Ας έχει το φόβο μας. Ούτε στο Γαλάτσι ούτε πουθενά θα βρει ανοχή και συμμάχους ανάμεσά μας στα άθλια σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου, στυγνού ελέγχου και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Εμείς θα νικήσουμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη