ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Λέσβος: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα για προσλήψεις και ασφαλές άνοιγμα σχολείων
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Λέσβου σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 14:00 - Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου

Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα έξω από τη ΔΔΕ Λέσβου στις 14:00 ζητώντας να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, αλλά κα να γίνονται μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Λέσβου διεκδικεί:

 • 15 μαθητές ανά τάξη, σε κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας. Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
 • Μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία.
 • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών.
 • Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
 • Άμεσα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει  δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.
 • Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης. Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Άμεση στελέχωση όλων των τάξεων ΖΕΠ.
 • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Όλα τα μαθήματα από εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας. Ουσιαστική ενίσχυση των αντικειμένων της Φυσικής Αγωγής, των Εικαστικών, της Θεατρικής και Μουσικής Αγωγής. Επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων που καταργήθηκαν στο Λύκειο (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο). Επαναφορά της Κοινωνιολογίας ως ισότιμο μάθημα.
 • Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία, από την αρχή της χρονιάς. Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα Ένταξης. Στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες της αξιολόγησης και των διαγνώσεων των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Να μην εφαρμοστεί η οδηγία – κόφτης για την παράλληλη στήριξη.
 • Να εγγραφούν όλα τα προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας στα δημόσια σχολεία ώστε για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας. Να στελεχωθούν όλες οι ΔΥΕΠ. Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών στο σχολείο.
 • Άμεση αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων με  ενίσχυση σε πόρους και υλικό όλων των ψηφιακών λειτουργιών, που θα υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δεν θα την υποκαθιστούν. Απεμπλοκή των ιδιωτών από τις διάφορες λειτουργίες του σχολείου που τους έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας.
 • Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκτός πανδημίας, των διατάξεων για τις κάμερες στις τάξεις. Καμία αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς