Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
όχι στο φασισμό
Στο πλευρό των μαθητών τάσσονται οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Μαθητικών Συμβουλίων της Ιταλίας, οι οποίοι καταδικάζουν τις δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης εναντίον μαθητών, φοιτητών και γονιών

Τις δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης εναντίον μαθητών, φοιτητών και γονιών καταδικάζουν οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Μαθητικών Συμβουλίων της Ιταλίας. 

«Οι εκπρόσωποι των μαθητών στην Ιταλία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους  μαθητές και τις μαθήτριες στην Ελλάδα που ήρθαν αντιμέτωποι με τη φασιστική επίθεση, στη Θεσσαλονίκη. Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τον ρόλο των ακροδεξιών οργανώσεων που, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγώνες όλων όσων θέλουν να κατακτήσουν ένα διαφορετικό μέλλον» αναφέρουν χαρακτηριστικά, στέλνοντας το εξής μήνυμα:

«Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από την Ιταλία, ζήτω η πάλη των μαθητών στην Ελλάδα, ζήτω το μαθητικό κίνημα! Έξω οι φασίστες απ’ τα σχολεία, και σε Ελλάδα και σε Ιταλία!»

Η ανακοίνωση:

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης εναντίον μαθητών, φοιτητών και γονιών, οι εκλεγμένοι μαθητές – πρόεδροι των περιφερειακών μαθητικών συμβουλίων στην Ιταλία, σημειώνουν σε μήνυμα τους προς τους μαθητές στην Ελλάδα, τα εξής:

«Οι εκπρόσωποι των μαθητών στην Ιταλία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους  μαθητές και τις μαθήτριες στην Ελλάδα που ήρθαν αντιμέτωποι με τη φασιστική επίθεση, στη Θεσσαλονίκη. Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τον ρόλο των ακροδεξιών οργανώσεων που, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγώνες όλων όσων θέλουν να κατακτήσουν ένα διαφορετικό μέλλον. Ο αντιδραστικός ρόλος των φασιστικών ομάδων είναι, επίσης, εμφανής από τη βιαιότητα αυτών των επιθέσεων που πραγματοποιούνται με την ανοχή της αστυνομίας και την ισχνή αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, επίσης, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις άθλιες αυτές πράξεις.

Η ετοιμότητα και το σθένος της απάντησης που έδωσαν οι μαθητές στη χώρα σας στις φασιστικές επιθέσεις αποτελούν για εμάς το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πρέπει να απαντάμε στις προκλήσεις των αντιδραστικών δυνάμεων. Αυξάνουμε τη συμμετοχή των μαθητών στις συλλογικές διαδικασίες τους, δεν αφήνουμε χώρο στους φασίστες, καταγγέλλουμε τον χαρακτήρα των φασιστικών οργανώσεων και εντείνουμε την πάλη. Οι ακροδεξιές ομάδες, που αντιπροσωπεύουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο των συντηρητικών και αντιδραστικών δυνάμεων του συστήματος αυτού, δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις εργατικές γειτονιές.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από την Ιταλία, ζήτω η πάλη των μαθητών στην Ελλάδα, ζήτω το μαθητικό κίνημα! Έξω οι φασίστες απ’ τα σχολεία, και σε Ελλάδα και σε Ιταλία!»

Alessandro Lanzone, Κοζέντσα

Daniele Mongini, Τορίνο

Isabel Varchetta, Ρέτζιο Εμίλια

Yannick Renzetti, Ιμπέρια

Nadia Gabbrielli, Φλωρεντία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κορονοιος μαγαζια μουσικη
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
Πότε θα γίνει άρση των μέτρων - Τα πάντα κρίνονται σε σχέση με το αν θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
sissy xristidou
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
Σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου - Το victim blaming και οι απαντήσεις των χρηστών του Twitter
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης