Self test κατά της Covid-19
Κάθε Δευτέρα οι μαθητές πρέπει να υποβάλλονται σε self test, το αποτέλεσμα του οποίου πρέπει να δηλώσουν είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr

Τα αποτελέσματα στη σχολική κάρτα, που χορηγήθηκε στους μαθητές στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δηλώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται διά ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests.

Για την εισαγωγή χρειάζονται ο κωδικοί Τaxisnet.

Στη συνέχεια επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19, συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα και για χειρόγραφη συμπλήρωση των αποτελεσμάτων.

Την ίδια στιγμή υπενθυμίζεται ότι η​ σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, επομένως τότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
Οικονομική στήριξη για ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς σύνταξη – Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
σκακι
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
Η μικρή πρωταθλήτρια από τον Πόρο σάρωσε στο European School Chess Championship 2026 και θεωρείται ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού...
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
pencil
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»
Κριτική για ελλιπή χρηματοδότηση και σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές – «Η δημόσια παιδεία δεν είναι πεδίο χορηγιών»
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»