Thumbnail
Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και αυτή την εβδομάδα σε διάφορες περιοχές στης χώρας. Σήμερα Δευτέρα και άλλα σχολεία μπήκαν σε κατάληψη ενώ ήδη ανακοινώθηκε παμμαθητική κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν καταλήψεις σε σχολεία σε διάφορες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr καταλήψεις άρχισαν σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα, (4ο Λύκειο, 10ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο κλπ), στη Νέα Σμύρνη  (2ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο) κλπ

Κορινθία

Με καταλήψεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κορινθία. Το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζευγολατιού, το Γυμνάσιο και Λύκειο Βραχατίου αλλά και το Γυμνάσιο και Λύκειο Βέλου σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν υπό κατάληψη.

Θεσπρωτία

Σε κατάληψη βρίσκεται το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, το ΕΠΑΛ Φιλιατών, το ΓΕΛ Φιλιατών καθώς και το γυμνάσιο Φιλιατών.

Το βασικό αίτημα των μαθητών έχει να κάνει με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά και με θέματα που σχετίζονται με τα σχολεία τους.

Κοζάνη

Το 1ο και 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων, ενώ από την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησαν και οι αποχές .Στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης σημειώθηκε αποχή και έγιναν απόπειρες και σε μερικά ακόμα χωρίς να δηλωθούν επισήμως.

Ήπειρος

Ο κύκλος των καταλήψεων σχολείων άνοιξε και στην Ήπειρο (Άρτα, Γιάννενα).

Καταλήψεις έχουν ξεκινήσει στο 2ο ΕΠΑΛ, στο σχολικό συγκρότημα της Κιάφας και στο 4ο ΓΕΛ Λύκειο Ακαδημίας

Οι μαθητές διατυπώνουν αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα προστασίας για την πανδημία όπως και με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ κατά περίπτωση τίθενται και θέματα που αφορούν τις υποδομές των σχολικών μονάδων.

Βόλος

Οκτώ σχολεία της Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών είναι το 7ο Γυμνάσιο βόλου, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, το Γυμνάσιο Λεχωνίων, το Γυμνάσιο Βελεστίνου το Γυμνάσιο Πτελεού, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας..

Φθιώτιδα

Οι πρώτες καταλήψεις στη Φθιώτιδα για το σχολικό έτος 2021-22 είναι γεγονός στο ξεκίνημα της 3ης εβδομάδας λειτουργίας τους, με τις πόρτες να παραμένουν κλειστές στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας και στο Γυμνάσιο Λάρυμνας.

Κατάληψη έγινε σήμερα Δευτέρα και στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Ηράκλειο

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όχι απλώς δεν βρίσκονται σε ύφεση αλλά συνεχίζουν με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για ζητήματα, όπως είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, αυτή τη στιγμή έχει μπει λουκέτο σε 14 σχολεία του Ηρακλείου. Υπό κατάληψη τελούν τα 2ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο, 4ο και 10ο Λύκειο, τα Γυμνάσιο και Λύκειο Γαζίου, το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, τα Γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Τυλίσου, Μοιρών και Τεφελίου, τα 2ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το Λύκειο Χάρακα.

Αυτή την στιγμή, υπάρχουν κινητοποιήσεις και σε άλλες σχολικές μονάδες του Ηρακλείου και πλήρη εικόνα θα έχουμε αργότερα.

katalipseis.jpg

Ρέθυμνο

Μεγαλώνει η λίστα των υπό κατάληψη σχολείων στο νομό Ρεθύμνου, με τα αιτήματα να αφορούν το θέμα της ελλιπούς καθαριότητας, στελέχωσης με εκπαιδευτικούς καθώς και θέματα εξοπλισμού και υποδομών.

Συγκεκριμένα, “λουκέτο” έχει μπει στο 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ,3ο ΓΕΛ, το Πειραματικό λύκειο, το ΓΕΛ Περάματος, το 1ο ΕΠΑΛ, το 3ο γυμνάσιο, το 2o γυμνάσιο και το γυμνάσιο Ανωγείων.

Αχαΐα

«Κύμα» καταλήψεων έρχεται στα γυμνάσια και στα λύκεια της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας, μέσα στο επόμενο διάστημα, με τους μαθητές να έχουν προχωρήσει σε σχετικές ειδοποιήσεις στα social media και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.                                                                                                             

                                                                                                                               Σε λίγο τα νεότερα στοιχεία....

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλοι στους δρόμους!

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν οι μαθητές όλης της χώρας τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να μην μείνουν και φέτος απροστάτευτοι από την πανδημία μέσα σε ένα σχολείο - εκπαιδευτικό κέντρο.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική, «οι πρώτες βδομάδες λειτουργίας των σχολείων απέδειξαν πως τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως “τα σχολεία φέτος θα λειτουργούν κανονικά” είναι παραμύθια».

Καλά πήγε και αυτό!

«Μας έχετε γυρίσει σε ένα καταπιεστικό αγχωτικό σχολείο. Τρέχουμε από το σχολείο στα φροντιστήρια, από τα ιδιαίτερα σε διάβασμα για να καλύψουμε τα τεράστια κενά που έχουμε όλοι μας.

Βρισκόμαστε σε ένα “αγνώριστο σχολείο”. Το άλλαξε η πανδημία των 4 νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση. Μας έχετε τρελάνει! ΕΒΕ, ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, περισσότερες εξετάσεις από το Γυμνάσιο! Εμείς όμως θέλουμε επιπλέον βοήθεια, όχι επιπλέον εξετάσεις!».

«Επιλέξατε να παίζετε πάλι με τη ζωή και το δικαίωμά μας στη μόρφωση! Ετοιμαστείτε να μας αντιμετωπίσετε και φέτος! Ξεκινάμε!», απαντάνε οι μαθητές!

«Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει ένα νέο “κολπάκι” για να μας τρομοκρατεί: Τη λειτουργία του webex όταν ένα σχολείο κάνει κατάληψη. (Παρεμπιπτόντως δεν σας ένοιαξε να λειτουργεί το webex πέρσι τόσο πολύ, όταν μαθητές δεν είχαν μικρόφωνα, κάμερες κ.τ.λ., ούτε τώρα τους νοιάζει για τους μαθητές που αρρωσταίνουν με Covid, μόνο για να μην κάνουμε κατάληψη σας πείραξε!).

Κ. Κεραμέως; Να σας θυμίσουμε πως πέρσι μας φέρατε εισαγγελείς, αστυνομία, μας ρίξατε χημικά, συλλάβατε μαθητές και πάλι δεν μας σταματήσατε. Νικήσαμε: Παγώσαμε για λίγο ακόμα την Τράπεζα Θεμάτων, το περιορισμό στο μηχανογραφικό, έγιναν ορισμένες προσλήψεις καθηγητών και καθαριότητας.

Για να τα καταφέρουμε και φέτος πρέπει να:

 1. Γίνουν εδώ και τώρα εκλογές στα 15μελή. Να βγουν αγωνιστές μαθητές που να μπορούν να εκπροσωπήσουν το σχολείο, να έχουν διάθεση να παλέψουν μαζί και με άλλα σχολεία για να γίνεται η φωνή μας πιο δυνατή.

 2. Συντονιστούμε περισσότερα σχολεία σε κάθε δήμο, πόλη, ακόμα και σε επίπεδο χώρας. Για να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας μας, να μην “σταματά” με την πρώτη επίθεση της κυβέρνησης.

 3. Βρεθούμε μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς για να αγωνιζόμαστε από κοινού! Μαθητικά Συμβούλια - Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

 4. Οργανωθούν καλά ΑΠΟ ΤΩΡΑ οι πρώτες τοπικές μαθητικές πορείες και η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ!».

Συγκεκριμένα, οι μαθητές διεκδικούν:

 1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.

 2. Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του υπουργείου.

 3. Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά.

 4. Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

 5. Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. σχέδιο).

 6. Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.

 7. Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.

 8. Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα.

 9. Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

 10. Η τρομοκρατία του webex δεν θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

allilegg.jpg
Επείγουσα έκκληση βοηθείας για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου απευθύνει επείγουσα έκκληση βοηθείας σε όποιον μπορεί να συνδράμει ώστε να συγκεντρωθούν...
Επείγουσα έκκληση βοηθείας για μαθητή-Χρειάζεται 35.000 για να χειρουργηθεί
vivlio-prixio-foto-ekpaideusi-pinakas.jpg
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
«Βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας» από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Καταγγελίες για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης: Δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καββαδία
elme-peiraia-kinhtopoihsh
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις
Ουσιαστικά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση σε ένα πρωτόγνωρο κρεσέντο αυταρχισμού. 
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις