golearn-engl_970-250
Δεν θα παραστεί τελικά στα εγκαίνια του νέου κτιρίου που κατασκευάστηκε στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας η υπουργός Παιδείας. Ο λόγος; Πιθανόν ο φόρτος εργασίας ή η απειλή κινητοποιήσεων

Χωρίς την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που κατασκευάστηκε στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας. Αν και αρχικά η υπουργός είχε επιβεβαιώσει την παρουσία της στις εκδηλώσεις τελικά άλλαξε γνώμη επικαλούμενη αυξημένο φόρτο εργασίας.

Νωρίτερα, τελεσίγραφο με παραλήπτη την Υπουργό Παιδείας είχε στείλει ο δήμαρχος Αιγιαλείας, με αφορμή την κάθοδό της στην Πάτρα το Σάββατο. Στη σχετική επιστολή του ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θύμιζε στη Νίκη Κεραμέως ότι εκκρεμεί εδώ και μήνες αίτημά του για συνάντησή τους, το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί.

Την καλούσε στο Δημαρχείο Αιγίου ώστε μαζί με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων να συζητήσουν την παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στην πόλη ή να ορίσει αυτή συνάντηση στο υπουργείο όπως συνεργάτες της είχαν υποσχεθεί.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο δήμαρχος είχε προαναγγείλει παναιγιάλειο συλλαλητήριο με πρόθεση να διακόψει -για όλη την ημέρα- την κυκλοφορία στη νέα και την παλιά εθνική οδό, ως πρώτη αντίδραση.

Ανακοίνωση αναβολής των κινητοποιήσεων

Η χρονική και ουσιαστική ταύτιση της «θερμής» αυτής διαμαρτυρίας με την κάθοδο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην Πάτρα – για τα εγκαίνια στο ΕΑΠ – και η ακύρωση της παρουσίας της εκεί, «λόγω φόρτου εργασίας» επισήμως, άλλαξε τα πλάνα των συνδιοργανωτών.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, με τη συμμετοχή αρχηγών δημοτικών αρχηγών και εκπροσώπων συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων της πόλης, εκφράστηκε προβληματισμός για τον «σπασμωδιικό» τρόπο αντίδρασης του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος μετέφερε τη νέα υπόσχεση της υπουργού για συνάντηση μαζί της κι έτσι πρότεινε να μεταφερθεί η κινητοποίηση για τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε μέχρι τότε να έχουν τρέξει οι όποιες εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σειρά προκλητικών γεγονότων ,που προβληματίζουν αν η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ala cart και αν αντιμετωπίζεται...
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Τι έγινε σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία;
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!
Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όποιος δεν...
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!