Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
xara kefalidou apantisi se kerameos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Στον νομό Δράμας, όμως, εκτός από τα τμήματα των σχολικών μονάδων που έλαβαν τη σχετική έγκριση, υπάρχουν και τμήματα μονάδων, τα οποία δεν αναφέρονται στην απόφαση αυτή, και τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν

Αναφορές με τις οποίες ζητά να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου, για το σχολικό έτος 2021-22 σε σχολεία της Δράμας, κατέθεσε η βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας. Με δεύτερη αναφορά, επισημαίνει την αναγκαιότητα της κατ’ εξαίρεση λειτουργίας του Ολιγομελούς Τμήματος της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» του Τομέα Μηχανολογίας, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας

Η πρώτη αναφορά

Στην με αρ. πρωτ. 106077/Δ2/01-09-2021 Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρονται οι σχολικές μονάδες που έλαβαν, κατά παρέκκλιση, άδεια λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22.

Στον νομό Δράμας, όμως, εκτός από τα τμήματα των σχολικών μονάδων που έλαβαν τη σχετική έγκριση, υπάρχουν και τμήματα μονάδων, τα οποία δεν αναφέρονται στην απόφαση αυτή, και τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα τμήματα αυτά είναι τα: ΓΕΛ Δοξάτου, ΓΕΛ Καλαμακίου, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου (το τελευταίο σχολείο είχε επισκεφθεί και ο Πρωθυπουργός, στην τελευταία του επίσκεψή του στη Δράμα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του «για το πρωτοποριακό έργο που γίνεται στο γυμνάσιο Νικηφόρου, στα ορεινά της Δράμας»).

Στο Ημερήσιο ΓΕΛ Δοξάτου, πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας εφόσον, σύμφωνα με το από 03/09/2021 Αίτημα του σχολείου, στην Ομάδα Σπουδών Οικονομίας αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών, από 5 έγινε 6, μετά τη δήλωση ενός μαθητή για αλλαγή ομάδας προσανατολισμού.

Δεύτερη αναφορά

Σε πρόσφατες επισκέψεις μου στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας, μου επισημάνθηκε ότι:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 106084/Υ2/01-09-2021 ΥΑ (ΑΔΑ:6ΣΕΘ46ΜΤΛΗ-2Τ8) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεν εγκρίθηκε η κατ’ εξαίρεση λειτουργία Ολιγομελούς Τμήματος της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ», του Τομέα Μηχανολογίας, του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας, για το σχολικό έτος 2021-22.

Η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν λειτουργεί σε κανένα άλλο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Δράμας και εξυπηρετεί όλους τους μαθητές/τριες της Π.Ε. Δράμας, της Αλιστράτης καθώς και των κοινοτήτων του Δήμου Αμφίπολης του νομού Σερρών, λόγω ευκολότερης μετακίνησης μαθητών και με λειτουργία αυτής της ειδικότητας στα πλησιέστερα ΕΠΑ.Λ. της περιοχής. Επίσης, διασφαλίζεται η μετακίνηση των μαθητών λόγω χρήσης των λεωφορείων της τακτικής συγκοινωνίας.

Σας επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας από την ίδρυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Δράμα. Ως εκ τούτου, υπάρχει έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και πλήρης, σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές του Υπουργείου. Επιπλέον, με χρηματοδότηση της τοπικής εταιρείας Raycap έχει διαμορφωθεί ένας σύγχρονος εργαστηριακός χώρος, ο οποίος ήδη φιλοξενεί εξοπλισμό για εγκαταστάσεις θέρμανσης φυσικού αερίου από δωρεές εταιρειών όπως Buderus κλπ. και αναμένουμε την εγκατάσταση ενός πλήρους εξοπλισμένου εργαστηρίου φυσικού αερίου, δωρεά της εταιρείας TAP (Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου).

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρούμε το γεγονός ότι υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση αποφοίτων από την τοπική αγορά εργασίας, με δεδομένο ότι ξεκινάει η εγκατάσταση δικτύου Φυσικού Αερίου στη Δράμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να προβείτε στις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος της κατ΄ εξαίρεση λειτουργίας Ολιγομελούς Τμήματος της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» Του Τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.

Επίσης, στο ΓΕΛ Καλαμπακίου, η ανάγκη λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων θεωρείται επιβεβλημένη εξαιτίας και του χρόνιου προβλήματος που βιώνει, πάνω από πέντε χρόνια, της μη λειτουργίας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου, με αποτέλεσμα η στέγαση να πραγματοποιείται σε πολλά σχολικά κτίρια, διαφορετικών Κοινοτήτων, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και αναγκάζει πολλούς μαθητές να πηγαίνουν σε άλλα σχολεία της Δράμας.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες των σχολείων του νομού μας και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές στην επαρχία και πόσο μάλλον τη σημερινή εποχή όπου η πανδημία είναι σε εξέλιξη.

Οι μετακινήσεις μέσω αστικής συγκοινωνίας έχουν καταστεί προβληματικές εξαιτίας αφενός των μειωμένων δρομολογίων και αφετέρου λόγω του συγχρωτισμού με μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Επομένως, υπάρχει και αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου covid-19 και χάσιμο πολύτιμου χρόνου για τους μαθητές μας.

Τέλος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ψυχολογία των μαθητών, επειδή η μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα τους αποκόπτει από τους συμμαθητές που είχαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και με τους οποίους είχαν αναπτύξει συναισθηματικό δέσιμο αλλά και με τους διδάσκοντες από τους οποίους, πέραν από το συναισθηματικό κομμάτι, είχαν άμεση βοήθεια και στο μαθησιακό πλαίσιο.

Σας ζητώ να λάβετε υπόψιν τα ανωτέρω και να επανεξετάσετε την λειτουργία των Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων Μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22 στα σχολεία της Δράμας, προβαίνοντας στις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα