ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Θεσσαλονίκη: Εξωσχολικοί προκάλεσαν ζημιές σε υπό κατάληψη Λύκειο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS
Άτομα που δεν ανήκαν στη σχολική κοινότητα του 30ου Λυκείου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο - Καταδικάζουν το συμβάν το 15μελές και ο διευθυντής

Έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που προκάλεσαν φθορές στις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό του 30ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας (20 Σεπτεμβρίου), τα όργανα εκπροσώπησης των μαθητών ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου για την απόφαση συμβολικής κατάληψης, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια της ημέρας, όμως, στις εγκαταστάσεις του σχολείου εισήλθαν άτομα που φέρονται να μην είχαν καμία σχέση με το σχολικό περιβάλλον, προκαλώντας ζημιές σε πόρτες, υαλοπίνακες και είδη υγιεινής.

Ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο οικείο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, όταν το πρωί της Τρίτης, άτομα τα οποία δεν αναγνώρισε ως μαθητές του σχολείου, παρεμπόδισαν την είσοδό του σε αυτό. 

Το πρωί της Τετάρτης, όταν τα άτομα που είχαν καταλάβει τον σχολικό χώρο είχαν πια αποχωρήσει, ο διευθυντής, διαπιστώνοντας της ζημίες κατέθεσε και επίσημο έγγραφο από το σχολείο προς την αστυνομία, προκειμένου να επιληφθεί της έρευνας και να συλλέξει στοιχεία επιτόπου.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των μαθητών εξέφρασαν στον διευθυντή του σχολείου τη συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας τις παραβατικές συμπεριφορές από τα άτομα που δεν ανήκαν στη σχολική κοινότητα. Σήμερα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τη στιγμή που κάποιο σχολείο τελεί υπό κατάληψη ο διευθυντής δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται μέσα κι εφόσον διαπιστώθηκε η παρουσία εξωσχολικών στοιχείων, ο διευθυντής ως όφειλε ενημέρωσε την αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»