Τάξεις υποδοχής: Έως τις 22 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την ίδρυσή τους στα σχολεία
Η εγκύκλιος για την ίδρυση τάξεων υποδοχής - Η κατανομή πιστώσεων αναπληρωτών ΠΕ70 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30

Έως την Τετάρτη θα πρέπει να αποφασίσουν οι Περιφέρειες Εκπαίδευσης της χώρας τα σχολεία όπου θα ιδρυθούν τάξεις υποδοχής ΖΕΠ.

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε και η κατανομή πιστώσεων αναπληρωτών ΠΕ70 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30.

Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται: 

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην έκδοση των Αποφάσεων Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. στις σχολικές μονάδες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στους συγκεντρωτικούς πίνακες της Περιφέρειάς σας και αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. Φ1/101891/Δ1/19-08-2021 (Β’ 4130) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ».

Οι Τάξεις Υποδοχής Ι και ΙΙ (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. θα ιδρυθούν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στην με αριθ. πρωτ. Φ1/60388/Δ1/27-05-2021 εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – Α’ Φάση»

Οι Τάξεις Υποδοχής να ιδρυθούν κατά προτεραιότητα:

α) στις σχολικές μονάδες που αναφέρονται στην με αριθ. πρωτ. 111159/Δ1/09-09-2021 (προς δημοσίευση σε ΦΕΚ) Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός Σχολικών μονάδων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30» και

β) στις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν εγγραφεί και φοιτούν παιδιά πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Επισημαίνεται ότι στις σχολικές μονάδες της περίπτωσης α) θα τοποθετηθεί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό κλάδου ΠΕ 30-Κοινωνικών Λειτουργών.

Η κατανομή πιστώσεων αναπληρωτών ΠΕ70 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφες
Καφές, τσάι και γνωστικές λειτουργίες – Τα νέα επιστημονικά δεδομένα
Όσοι κατανάλωναν τον περισσότερο καφέ με καφεΐνη είχαν κατά μέσο όρο 18% χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας. Παρόμοια εικόνα παρατηρήθηκε και για το τσάι. Το...
Καφές, τσάι και γνωστικές λειτουργίες – Τα νέα επιστημονικά δεδομένα
vivlia
"κουφόνους": Ποιον περιγράφει η λέξη
Η ελληνική γλώσσα διαθέτει λέξεις που δεν συναντά κανείς εύκολα, αλλά που μεταφέρουν με ακρίβεια χαρακτηριστικά και συναισθήματα.
"κουφόνους": Ποιον περιγράφει η λέξη