ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί - Κέρκυρα: Διαφάνεια και δημοσιοποίηση των τοποθετήσεων
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας σχετικά με τις τοποθετήσεις των μονίμων, νεοδιόριστων και αναπληρωτών

Ανακοίνωση σχετικά με τις τοποθετήσεις των μονίμων, νεοδιόριστων και αναπληρωτών, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων να επαναληφθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές για όλους μετά τη λήξη των εγγραφών και την οριστικοποίηση των τμημάτων και με δημόσια ανακοίνωση όλων των κενών, να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους και να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

Αναλυτικά:

Λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο και με τα σχολεία κλειστά, το υπουργείο απέστειλε εγκύκλιο στις Διευθύνσεις με την οποία τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια «εντέλλονται» μέχρι τις 25/8 να έχουν προβεί σε τοποθετήσεις:

α) των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

β) των νεοδιόριστων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, και

γ) των εκπαιδευτικών που έχουν έλθει με απόσπαση στη Κέρκυρα ή ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ.

Στη συνέχεια και μετά την Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών συναδέλφων, είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο, οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνει αφενός χωρίς να γνωρίζουν όλα τα κενά και αφετέρου, οι τοποθετήσεις τους να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να γνωρίζει κανένας, που και πώς τοποθετήθηκαν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιούσε με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε ότι:

«Όσοι γνωρίζουν τα της εκπαίδευσης ξέρουν καλά ότι οι παραπάνω διαδικασίες απαιτούν χρόνο, πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ και κυρίως μια προϋπόθεση: ανοιχτά τα σχολεία με παρόντες του συνάδελφους, αφού μόνο όταν οριστικοποιηθούν τα τμήματα μετά τις μετεγγραφές, την έγκριση των ολιγομελών, τις οριστικές επιλογές ομάδων προσανατολισμού από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και τις τελικές αναθέσεις από τους συλλόγους διδασκόντων θα προκύψουν με σαφήνεια οι λειτουργικές υπεραριθμίες και τα κενά. Κενά για την ύπαρξη των οποίων οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν προτού κάνουν οποιαδήποτε δήλωση τοποθέτησης

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δικαιώθηκε σε αυτά που προέβλεπε και προειδοποιούσε. Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στη δημιουργία πολλών νέων τμημάτων (1ο ΕΠΑΛ, 4ο ΓΕΛ ενδεικτικά) και με την παράταση των εγγραφών μέχρι τις 20/9, είναι βέβαιο ότι ο χάρτης των τμημάτων και των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, θα έχει αλλάξει σε σχέση με το τέλος Αυγούστου.

Απόδειξη αποτελούν και οι συνεχείς ανακοινοποιήσεις των τοποθετήσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών από μεριάς της ΔΔΕ Κέρκυρας. Ήδη μετράμε 60 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κι αυτά χωρίς την οριστικοποίηση των τμημάτων, η οποία θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών των μαθητών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχει κάνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κέρκυρας για το θέμα αυτό κι άλλες δύο φορές έχει κάνει παρέμβαση στο Δ/ντη Δ.Ε. Κέρκυρας.

Αν η κατάσταση δε διορθωθεί είναι σίγουρο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύματα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και πολλές φορές αποτρέψαμε την εφαρμογή τους. Και πρέπει το ίδιο να κάνουμε και τώρα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να επαναληφθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές για όλους (μόνιμους, νεοδιόριστους, αναπληρωτές) μετά τη λήξη των εγγραφών και την οριστικοποίηση των τμημάτων και με δημόσια ανακοίνωση ΟΛΩΝ των κενών.

  • Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

  • Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

  • Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των τοποθετήσεων

Καλούμε τους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση βελτίωσης στη ΔΔΕ Κέρκυρας, ώστε να πιέσουν και με αυτόν τον τρόπο για τη δίκαιη επανατοποθέτηση όλων των συναδέλφων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»