golearn-engl_970-250
Thumbnail
Η Κίνηση Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου ζητά την ακύρωση της απόλυσης

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα στήριξης προς το πρόσωπο της απολυμένης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Πάτρας. Μετά τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, την ΕΛΜΕ Ηλείας, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κ.α., ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε και η Κίνηση Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου. 

Θυμίζουμε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση της απολυμένης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Πάτρας Β.Β., η οποία τον Μάιο του 2020 είχε αντιδράσει από κοινού με άλλους συναδέλφους της στέλνοντας εσωτερική επιστολή στη διεύθυνση του σχολείου στην οποία εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με ηλεκτρονικά μέσα (κάμερες, μικρόφωνα).

Η εκπαιδευτικός υποστηρίζει ότι η καταγγελία της σύμβασής της είναι καταχρηστική και έχει εκδικητικό χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Κίνησης Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Όταν το 2020 το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την χρήση καμερών για την αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις, η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων ήταν καθολική. Διότι υπονόμευε τη σχέση δασκάλου–μαθητή, γιατί η τάξη δεν είναι ευτελές προϊόν τύπου ριάλιτι. Στην τάξη θα γίνουν λάθη, θα υπάρξει χαλάρωση, ένταση, πάθος, κάποιοι θα υπερβούν τα όρια... γιατί είναι παιδιά, γιατί έτσι πρέπει να είναι.

Η κάμερα υπονομεύει αυτή τη σχέση, τα παιδιά μας νιώθουν έκθετα στην αρένα της κρίσης ανθρώπων άσχετων με την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο δημόσιο σχολείο η χρήση της κάμερας δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Στην ιδιωτική εκπαίδευση όμως υπό την πίεση του: «για να πληρώσω πρέπει να γίνει το μάθημα» οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν κάτω από την ασφυκτική πίεση των σχολαρχών. Προς τιμήν τους, σεβόμενοι τους μαθητές τους, την εκπαιδευτική διαδικασία και την αξιοπρέπειά τους η συντριπτική πλειοψηφία αντέδρασε. Οι σχολάρχες όμως, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, προχώρησαν σε απολύσεις και σε μη ανανεώσεις συμβάσεων.

Η Β.Β., που εργαζόταν στο Αρσάκειο Πάτρας, είδε τη σύμβασή της να μην ανανεώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Με θλίψη είδαμε τους ανθρώπους που επέδειξαν ευαισθησία και αγάπη απέναντι στα παιδιά και απέδειξαν ότι η επιστημονική τους γνώση προηγείται της ανάγκης τους να έχουν απλά μια εργασία, καταστρατηγώντας τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές που διέπουν αυτό το λειτούργημα, να απολύονται.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σειρά προκλητικών γεγονότων ,που προβληματίζουν αν η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ala cart και αν αντιμετωπίζεται...
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Τι έγινε σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία;
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!
Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όποιος δεν...
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!