ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κίνηση Γονέων Πάτρας: Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους που σεβάστηκαν τα παιδιά μας
Η Κίνηση Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου ζητά την ακύρωση της απόλυσης

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα στήριξης προς το πρόσωπο της απολυμένης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Πάτρας. Μετά τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, την ΕΛΜΕ Ηλείας, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κ.α., ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε και η Κίνηση Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου. 

Θυμίζουμε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση της απολυμένης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Πάτρας Β.Β., η οποία τον Μάιο του 2020 είχε αντιδράσει από κοινού με άλλους συναδέλφους της στέλνοντας εσωτερική επιστολή στη διεύθυνση του σχολείου στην οποία εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με ηλεκτρονικά μέσα (κάμερες, μικρόφωνα).

Η εκπαιδευτικός υποστηρίζει ότι η καταγγελία της σύμβασής της είναι καταχρηστική και έχει εκδικητικό χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Κίνησης Γονέων Πάτρας για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Όταν το 2020 το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την χρήση καμερών για την αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις, η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων ήταν καθολική. Διότι υπονόμευε τη σχέση δασκάλου–μαθητή, γιατί η τάξη δεν είναι ευτελές προϊόν τύπου ριάλιτι. Στην τάξη θα γίνουν λάθη, θα υπάρξει χαλάρωση, ένταση, πάθος, κάποιοι θα υπερβούν τα όρια... γιατί είναι παιδιά, γιατί έτσι πρέπει να είναι.

Η κάμερα υπονομεύει αυτή τη σχέση, τα παιδιά μας νιώθουν έκθετα στην αρένα της κρίσης ανθρώπων άσχετων με την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο δημόσιο σχολείο η χρήση της κάμερας δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Στην ιδιωτική εκπαίδευση όμως υπό την πίεση του: «για να πληρώσω πρέπει να γίνει το μάθημα» οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν κάτω από την ασφυκτική πίεση των σχολαρχών. Προς τιμήν τους, σεβόμενοι τους μαθητές τους, την εκπαιδευτική διαδικασία και την αξιοπρέπειά τους η συντριπτική πλειοψηφία αντέδρασε. Οι σχολάρχες όμως, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, προχώρησαν σε απολύσεις και σε μη ανανεώσεις συμβάσεων.

Η Β.Β., που εργαζόταν στο Αρσάκειο Πάτρας, είδε τη σύμβασή της να μην ανανεώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Με θλίψη είδαμε τους ανθρώπους που επέδειξαν ευαισθησία και αγάπη απέναντι στα παιδιά και απέδειξαν ότι η επιστημονική τους γνώση προηγείται της ανάγκης τους να έχουν απλά μια εργασία, καταστρατηγώντας τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές που διέπουν αυτό το λειτούργημα, να απολύονται.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»