Χανιά: Σε βρεφονηπιακό σταθμό μετατρέπεται πρώην δημαρχείο
Σε σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό μετατρέπεται το κτίριο όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του πρώην δημαρχείου Ακρωτηρίου

Η σύμβαση για τη δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού υπογράφηκε σήμερα, με το δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, να δηλώνει ότι «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του συνόλου των δημοτικών κτιρίων που βρίσκονται στα όρια του δήμου».

Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα παραδοθεί από τον ανάδοχο του έργου σε 12 μήνες και θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 νηπίων.

«Με τη λειτουργία του νέου σταθμού καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ανάγκες της περιοχής», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, που παράλληλα γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς, της Βίλας Πολεωργιώργη, καθώς και του παλιού δημαρχείου στην οδό Χάληδων με στόχο να αξιοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι με την περάτωση των έργων στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου ολοκληρώνεται ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τη φιλοξενία νηπίων, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η δημιουργία ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του Καλυκά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Ψηφιακή κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα βάζει στο στόχαστρο τις «κοπάνες»
Σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που δηλώνουν παρουσία με το «χτύπημα» της κάρτας το πρωί και αποχωρούν
Δημόσιο: Ψηφιακή κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα βάζει στο στόχαστρο τις «κοπάνες»
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 6.479 απινιδωτών στα σχολεία
Μειώθηκαν, από 10.000 σε 6.479, τα σχολεία στα οποία θα εγκατασταθούν απινιδωτές, σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Παιδείας
ΥΠΑΙΘΑ: Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 6.479 απινιδωτών στα σχολεία