Χανιά: Σε βρεφονηπιακό σταθμό μετατρέπεται πρώην δημαρχείο
Σε σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό μετατρέπεται το κτίριο όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του πρώην δημαρχείου Ακρωτηρίου

Η σύμβαση για τη δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού υπογράφηκε σήμερα, με το δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, να δηλώνει ότι «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του συνόλου των δημοτικών κτιρίων που βρίσκονται στα όρια του δήμου».

Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα παραδοθεί από τον ανάδοχο του έργου σε 12 μήνες και θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 νηπίων.

«Με τη λειτουργία του νέου σταθμού καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ανάγκες της περιοχής», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, που παράλληλα γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς, της Βίλας Πολεωργιώργη, καθώς και του παλιού δημαρχείου στην οδό Χάληδων με στόχο να αξιοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι με την περάτωση των έργων στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου ολοκληρώνεται ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τη φιλοξενία νηπίων, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η δημιουργία ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του Καλυκά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο Ελλάδας και Κύπρου με θέμα: «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»
Ελλάδα – Κύπρος μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας - Χαιρετισμός Ζαχαράκη
Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»
Οργή εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου και το κλίμα εκφοβισμού στα σχολεία
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - «Δεν είμαστε αναλώσιμοι»