Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το Smartify είναι μία νέα δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει διδακτικό υλικό πάνω σε θέματα τέχνης, ιστορίας και πολιτισμού

Αν και η διαδικτυακή διδασκαλία δεν είναι κάτι καινούργιο, σταδιακά η μέθοδος αυτή γίνεται καίριο κομμάτι της σύγχρονης διδασκαλίας προσφέροντας πρόσβαση και ευελιξία σε μαθητές όλων των ηλικιών.

Μια νέα πλατφόρμα για τους λάτρεις της τέχνης, της ιστορίας και του πολιτισμού κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο

Πρόκειται για το Smartify, το οποίο είναι μία δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα, όπου σε συνεργασία με τα μουσεία και ιδρύματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεψιμότητας  του κόσμου, προσφέρει διδακτικό υλικό πάνω σε θέματα τέχνης, ιστορίας και πολιτισμού χωρίς καμία χρέωση.

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Smartify ως εκπαιδευτικό εργαλείο:

Εικονικές περιηγήσεις

Οι εμπειρίες εκτός σχολικής αίθουσας είναι συνήθως μία ευπρόσδεκτη αλλαγή παραστάσεων για τους μαθητές. Αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με την φυσική επίσκεψη σε ένα μνημείο, οι εικονικές περιηγήσεις επιτρέπουν στους εκπαιδευτές να επιδείξουν στις τάξεις τους μέρη που εκ φύσεως ή συνθηκών είναι δύσκολα επισκέψιμα. Μία τέτοια περιήγηση μπορεί να περιλαμβάνει επίσκεψη σε μία χώρα στην άλλη άκρη της γης.

Παράδειγμα Smartifyhttps://smartify.org/tours/parthenon

Εκπαιδευτικό υλικό

Η δημιουργία ενδιαφέροντος και ελκυστικού υλικού προς διδασκαλία μπορεί να είναι μία επίπονη διαδικασία για ορισμένους ή πραγματική απόλαυση για κάποιους άλλους. Ευτυχώς, το Smartify κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Η ανεύρεση υλικού έτοιμου προς διδασκαλία σε μία αίθουσα είναι πλέον μία πολύ εύκολη και απλή διαδικασία.

Παράδειγμα Smartify:  https://smartify.org/tours/british-sign-language-tour-at-the-royal-observatory

Τι είναι όμως το Smartify;

Με το Smartify μπορείτε να ανακαλύψετε τα διασημότερα έργα τέχνης και καλλιτέχνες παγκοσμίως δωρεάν. Απολαύστε περιηγήσεις, video από επιμελητές μουσείων, καλλιτέχνες και ειδικούς από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Οι δυνατότητες του Smartify:

  • Δυνατότητα επίσκεψης εκατοντάδων μουσείων μέσω μίας μόνο εφαρμογής.
  • Καινούργιοι οδηγοί μουσείων και βίντεο κάθε εβδομάδα.
  • Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας κινητό για να σκανάρετε τα εκθέματα και να μάθετε την ιστορία τους.
  • Πληροφορίες και στοιχεία εκθεμάτων προερχόμενα απευθείας από τους εξειδικευμένους επιμελητές των συλλογών.
  • Αποθήκευση των συλλογών σας. ‘Κατεβάστε’ οδηγούς μουσείων και περιηγηθείτε ακόμα και εκτός σύνδεσης. Ιδανικό για ταξίδια!
  • Προετοιμάστε και κρατήστε εισιτήρια για την μελλοντική σας επίσκεψη στο μουσείο που θέλετε με χάρτες, πληροφορίες του ιδρύματος, εκθέσεις και δρώμενα που συνεχώς ανανεώνονται.
  • Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να λαμβάνετε προσωποποιημένες ειδοποιήσεις ανάλογα με τα έργα τέχνης, εκθέσεις και καλλιτέχνες που σας αρέσουν.
  • Μπορείτε να αγοράσετε τα δώρα σας, βιβλία, αφίσες και πολλά άλλα απευθείας από τα μαγαζιά αναμνηστικών των μουσείων ανά τον κόσμο.
  • Στηρίζετε τα μουσεία! Όλα τα έσοδα από τις αγορές σας μέσω του Smartify πάνε κατευθείαν στο μουσείο έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η διαφύλαξη και ανάδειξη της τέχνης και του πολιτισμού.

Στόχος είναι η σύνδεση του παγκόσμιου κοινού με τις εξαιρετικές συλλογές των ιδρυμάτων του κόσμου μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και ενδιαφερουσών αφηγήσεων.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο https://smartify.org

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κλειστοι παιδικοι σταθμοι
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ
Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας "ΕΛΠΙΣ" - Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, λόγω της...
Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Κλείνουν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ