«Ας αντιγράψουμε την Κύπρο!»
«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα ως προς τη Φυσική έχει αποτύχει παντελώς κι απλώς κάποιοι επιμένουν να συντηρούν την αποτυχία, αλλάζοντας εξώφυλλα»

Μετά και τη χθεσινή επανάληψη των ίδιων φαινομένων στα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Φυσική, με τη Φυσική να  υπάρχει ουσιαστικά μόνο στον τίτλο των σελίδων, πιστεύουμε ότι φθάσαμε στο μη περαιτέρω.

Δεν θα ασχοληθούμε με την πρωτοτυπία και τη δυσκολία των θεμάτων. Προβλέψιμες υπερπαραγωγές, που κυκλοφορούν αφειδώς στο διαδίκτυο, δήθεν πρωτότυπες, τόσο που ήδη αρκετά φροντιστήρια διαφημίζουν το πόσο επιτυχημένα τις προέβλεψαν και συγγραφείς σε ποια σελίδα του βιβλίου τους περιέχονται, σε σημείο που να προκαλούνται εύλογες απορίες..

Το ζήτημα είναι ότι ΔΕΝ εξετάζεται  Φυσική! Παρακαλούμε θερμά τους θεματοδότες να εμφανιστούν δημόσια και να μας υποδείξουν μια χώρα όπου εξετάζονται αυτά τα τερατουργήματα. Δεν εξετάστηκε Φυσική και αν και δεν ευθυνόμαστε ζητάμε συγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς τους.

Κι επειδή, όπως πολύ επιτυχημένα σχολίασε συνάδελφος Φυσικός, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει», κι επειδή το «τυρί έχει ξινίσει» εδώ και χρόνια, αιτούμαστε από το ΙΕΠ να αντιγραφεί ως έχει το ωρολόγιο πρόγραμμα Φυσικής και ο τρόπος εξέτασης της Φυσικής της Κύπρου, μέχρι να αποφασίσουμε στην Ελλάδα το πώς θα διδάσκεται η κορωνίδα των Επιστημών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό που διδάσκουμε και εξετάζουμε δεν είναι Φυσική.

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα ως προς τη Φυσική έχει αποτύχει παντελώς κι απλώς κάποιοι επιμένουν να συντηρούν την αποτυχία, αλλάζοντας εξώφυλλα. Αναρωτιόμαστε το γιατί. Η Φυσική έχει αδικηθεί όσο κανένα άλλο επιστημονικό αντικείμενο στην ελληνική εκπαίδευση και κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό και κάποιοι άλλοι συντηρούν αυτήν την κατάσταση.

Μέχρι να απολογηθούν οι υπαίτιοι και μέχρι να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, διδακτικά και επιστημονικά, προγράμματος σπουδών για τη Φυσική στη Μέση Εκπαίδευση, ας αντιγράψουμε ως έχει το σύστημα της αδελφής χώρας Κύπρου. 
Επιτέλους, ας σεβαστούμε τους μαθητές, τους γονείς τους, το μέλλον, τη Φυσική. Δεν πάει άλλο…

Η συντακτική Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής

Δρακόπουλος Γρ.
Εμμανουηλίδης Αρ.
Πετρόπουλος Μιχ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ