Σχολεία – Λινού: Να κλείνουν με λιγότερα κρούσματα τα τμήματα
Οι μαθητές πρέπει να φορούν μάσκα στη γυμναστική - Να μην έρχονται σε επαφή με τους μαθητές οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, λέει η Αθηνά Λινού - Τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία

Ελλιπή θεωρεί τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια εκφράζει τη διαφωνία της για το μέτρο για κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος, όταν διαπιστωθούν κρούσματα κορονοϊού στο 50%+1 των μαθητών. Όπως υποστηρίζει, το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος θα πρέπει να γίνεται με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

«Πιστεύω ότι ένα σχολικό τμήμα θα πρέπει να κλείνει νωρίτερα, με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Αν περιμένουνε να διαπιστώσουμε κρούσματα στο 50+1% των μαθητών, για να κλείσει ένα τμήμα, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα νοσήσει και ένα άλλο 25% των μαθητών του ίδιου τμήματος. Το ένα παιδί θα έχει κολλήσει το άλλο», δήλωσε στο ethnos.gr η Αθηνά Λινού.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Να μην έρχονται σε επαφή με τους μαθητές

Η Αθηνά Λινού συμφωνεί με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, αλλά δεν τάσσεται υπέρ του μέτρου της αναστολής εργασίας σε όσους επιμένουν να μην εμβολιαστούν.

«Η άποψή μου είναι ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Διαφωνώ, όμως, με το να βγαίνουν σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι. Το θέμα δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αλλά να μην έρχονται σε επαφή με τους μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλο έργο. Μπορούν να απασχοληθούν σε διοικητικές υπηρεσίες, στα γραφεία ή ακόμα και να διδάσκουν με τηλεκπαίδευση τους μαθητές που έχουν ασθενήσει», ανέφερε.

Γυμναστική με μάσκες

Η καθηγήτρια μίλησε για το μέτρο στο οποίο οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής.

«Είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι οι μαθητές δε θα φορούν μάσκα κατά την ώρα της γυμναστικής. Αυτό δε στηρίζεται πουθενά στα επιστημονικά δεδομένα. Ίσα-ίσα που χρειάζεται περισσότερο η χρήση της μάσκας κατά την ώρα της γυμναστικής, διότι τα παιδιά εκπνέουν και εισπνέουν πιο γρήγορα και πιο έντονα κατά την άθληση και έτσι ο κίνδυνος της διασποράς είναι μεγαλύτερος. Επίσης, η μάσκα προστατεύει και από μικροσωματίδια που έχουν σχέση με τις πυρκαγιές και τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με τη διασπορά του κορονοϊού. Άρα πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας και κατά τη γυμναστική», επισήμανε.

«Δεν άκουσα τίποτα για τις αποστάσεις»

«Δεν άκουσα τίποτα για τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούνται μέσα στις τάξεις. Αυτό είναι ένα σοβαρό πλημμέλημα, εκτός κι αν θεωρούν δεδομένο ότι θα ισχύουν, όσα ίσχυαν τις προηγούμενες εκπαιδευτικές χρονιές γι’ αυτό το θέμα. Είναι πολύ σοβαρό το τι θα γίνεται μέσα στις τάξεις. Πρέπει να ληφθούν απαραιτήτως όλα τα δυνατά μέτρα για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού. Πολύ καλός αερισμός, όπου υπάρχει η δυνατότητα μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και βέβαια αποστάσεις. Η επιστημονική κοινότητα έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η απόσταση ενός παιδιού από το άλλο πρέπει να είναι στα δύο μέτρα ή τουλάχιστον στο 1,5 μέτρο», είπε η Α. Λινού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις.jpg
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη
Τι καταργείται, πόσο επηρεάζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες πίνακες και παραδείγματα
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη