Εκπαιδευτικοί: Νέα δωρεάν υπηρεσία στατιστικής ανάλυσης
Μία νέα δικτυακή υπηρεσία στατιστικής ανάλυσης που προσφέρεται δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς

Η υπηρεσία αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για όσους εκπαιδευτικούς ετοιμάζουν τη διπλωματική τους εργασία για κάποιο μεταπτυχιακό, η οποία τις περισσότερες φορές βασίζεται στη συλλογή και την ανάλυση στατιστικών δεδομένων.

Ωστόσο, η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με την επιστήμη της στατιστικής και την τέχνη της ανάλυσης δεδομένων, δημιουργούν ιδιαίτερα μεγάλα εμπόδια στην εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης.

Ιδιαίτερα, η αίσθηση αδυναμίας απέναντι στην στατιστική επιστήμη, η αδυναμία χρήσης ενός ειδικού στατιστικού λογισμικού όπως και η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων είναι οι τρεις παράγοντες που εμποδίζουν κάθε ενδιαφερόμενο να αναλάβει μόνος του την συγγραφή της ανάλυσης. Συνέπεια των παραπάνω είναι η καταφυγή σε υπηρεσίες επί πληρωμή σε ιδιώτες ή οργανισμούς, έξοδα που επιβαρύνουν επιπλέον την οικονομική κατάσταση των ενδιαφερόμενων και αυξάνουν το συνολικό κόστος της απόκτησης ενός μεταπτυχιακού διπλώματος.

Στην πράξη, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η διενέργεια μίας στατιστικής ανάλυσης υποστηρίζεται πλήρως από μία μικρή ομάδα στατιστικών μεθόδων, μεταξύ των οποίων είναι οι:

  • Δοκιμασία t – test (για ένα δείγμα, 2 ανεξάρτητα δείγματα, 2 εξαρτημένα δείγματα)
  • Δοκιμασία χ2 (ομοιογένειας ή ανεξαρτησίας)
  • Ανάλυση διακύμανσης (ANOVA)
  • Γραμμική παλινδρόμηση
  • Λογιστική παλινδρόμηση

Πού θα βρείτε τη δωρεάν υπηρεσία

Στην διεύθυνση www.statanalysis.eu είναι πλέον διαθέσιμη μία υπηρεσία στατιστικής ανάλυσης, η οποία διεξάγει τις παραπάνω μεθόδους με τον ενδεδειγμένο τρόπο και προσφέρει στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα το κείμενο των αποτελεσμάτων σε μορφή (σχεδόν) έτοιμη για παρουσίαση στα πλαίσια μίας διπλωματικής ή μίας δημοσίευσης.

Δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση κάποιου λογισμικού ή προηγούμενη γνώση στατιστικής παρά μόνο η προετοιμασία και η μεταφόρτωση των δεδομένων σε μορφή csv, xls ή sav.

Η εξοικείωση με την εφαρμογή μπορεί να γίνει χωρίς εγγραφή στην υπηρεσία με επεξεργασία των ενδεικτικών δεδομένων που προσφέρονται για εκπαιδευτική χρήση, ενώ η δημιουργία λογαριασμού δίνει επιπλέον τη δυνατότητα μεταφόρτωσης και επεξεργασίας του ατομικού συνόλου δεδομένων του χρήστη.

Η εφαρμογή www.statanalysis.eu προσφέρεται δωρεάν για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο εργαζόμενο, καθηγητή ή μη, με την ελπίδα πως θα διευκολύνει την προσπάθεια για βελτίωση της επαγγελματικής θέσης και την επίτευξη των στόχων που θέτει ο κάθε ένας για τον εαυτό του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό - Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους
Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Εσείς θα μπαίνατε σε ένα πλοίο του οποίου ο καπετάνιος το έχει ρίξει ήδη μία φορά στα βράχια;»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό - Έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους
μαθητές
Σε οριακό σημείο τα σχολεία της Εύβοιας: Χωρίς δασκάλους, ειδικότητες και παράλληλες στηρίξεις
Κενά στα σχολεία της Εύβοιας - Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό
Σε οριακό σημείο τα σχολεία της Εύβοιας: Χωρίς δασκάλους, ειδικότητες και παράλληλες στηρίξεις
αμφιθέατρο
ΑΠΘ και ΔΠΘ απέσπασαν το 1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρωτοποριακό σύστημα UniverSIS
Ένα πανεπιστημιακό σύστημα ανοιχτού κώδικα που αλλάζει τον χάρτη της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
ΑΠΘ και ΔΠΘ απέσπασαν το 1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρωτοποριακό σύστημα UniverSIS