Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Έχει εμβολιαστεί το 85% των εκπαιδευτικών»
Το 85% των εκπαιδευτικών είναι πλήρως εμβολιασμένο σύμφωνα με τον Θ. Τσούχλο - «Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Τα σχολεία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου.

Ο Θ. Τσούχλος μιλώντας στην εκπομπή του mega για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει ήδη «φουντώσει», δήλωσε πως «είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού και διαίρεσης των εργαζομένων» ανέφερε ο κ. Τσούχλος.

«Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της απόλυτα από τον Ιανουάριο, όταν ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. Και το πετύχαμε αυτό βήμα – βήμα με τα ειδικά σχολεία, με τα αδιάθετα εμβόλια και τελικά με την πλατφόρμα που άνοιξε τον Απρίλιο» σημείωσε.

«Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%. Και συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Κατά δεύτερον, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει και συναθροίζεται στο ποσοστό αυτό. Υπάρχει και ένας μικρός αριθμός συναδέλφων που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι με τα στοιχεία που έχουμε ότι έχουμε υπερβεί το 85% και βαδίζουμε προς το 90%» συμπλήρωσε σχετικά με την εικόνα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Να μην γίνεται διαχωρισμός. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, αλλά να ελέγχεται το 100%», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Άνοια: Ποιο φρούτο προστατεύει τη μνήμη σας - Ένα την ημέρα αρκεί

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα