Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Έχει εμβολιαστεί το 85% των εκπαιδευτικών»
Το 85% των εκπαιδευτικών είναι πλήρως εμβολιασμένο σύμφωνα με τον Θ. Τσούχλο - «Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Τα σχολεία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου.

Ο Θ. Τσούχλος μιλώντας στην εκπομπή του mega για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει ήδη «φουντώσει», δήλωσε πως «είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού και διαίρεσης των εργαζομένων» ανέφερε ο κ. Τσούχλος.

«Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της απόλυτα από τον Ιανουάριο, όταν ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. Και το πετύχαμε αυτό βήμα – βήμα με τα ειδικά σχολεία, με τα αδιάθετα εμβόλια και τελικά με την πλατφόρμα που άνοιξε τον Απρίλιο» σημείωσε.

«Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%. Και συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Κατά δεύτερον, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει και συναθροίζεται στο ποσοστό αυτό. Υπάρχει και ένας μικρός αριθμός συναδέλφων που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι με τα στοιχεία που έχουμε ότι έχουμε υπερβεί το 85% και βαδίζουμε προς το 90%» συμπλήρωσε σχετικά με την εικόνα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Να μην γίνεται διαχωρισμός. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, αλλά να ελέγχεται το 100%», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
pencils-education_foto.jpg
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά
Το θεσμικό πλαίσιο ξεκαθαρίζει: Υποχρεωτική παραμονή στη θέση έως το τέλος του σχολικού έτους – Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά