Τζανακόπουλος: Υπόλογη η Κεραμέως για τον αποκλεισμό 40.000 παιδιών
«Είναι μια άθλια ενέργεια που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς σε αυτή τη χώρα», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον αποκλεισμό 40.000 παιδιών από τα Δημόσια Πανεπιστήμια - Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στον αποκλεισμό 40.000 παιδιών από το πανεπιστήμιο μετά από την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για τα πανεπιστήμια, σχολίασε ότι «40.000 παιδιά μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας των επιλογών της κ. Κεραμέως, να θεσμοθετήσει τον ελάχιστο βαθμό εισαγωγής, ειδικά μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για τη λειτουργία των σχολείων».

«Και αυτό σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως έχει εξισώσει τα πτυχία του πανεπιστημίου με τα διπλώματα των ιδιωτικών κολεγίων», πρόσθεσε. «Είναι μια άθλια ενέργεια που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς σε αυτή τη χώρα», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για την πορεία των εμβολιασμών

Ταυτόχρονα ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στον εμβολιασμό», υπογράμμισε

«Η κυβέρνηση έλεγε ότι ήδη από το Μάιο θα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το 70% του πληθυσμού και πλησιάζουμε σχεδόν στο Σεπτέμβριο με το ποσοστό εμβολιασμού να μην ξεπερνά το 55% με 56%», σημείωσε.

«Κατ’ αρχάς δεν υπήρξε καμία οργανωμένη εκστρατεία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να χορηγήσει τεράστια χρηματικά ποσά σε διάφορα media, χωρίς τελικά να δούμε κάποια καμπάνια ενημέρωσης. Αυτό που είδαμε ήταν “παρελάσεις” ειδικών -ή και λιγότερο ειδικών- σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, στα οποία ο καθένας έλεγε την άποψή του, χωρίς η κυβέρνηση να φροντίσει να υπάρχει κεντρική οργάνωση για τη συστηματική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία του εμβολιασμού», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επιπλέον», είπε, «είχαμε τα σημαντικά λάθη και τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης με το AstraZeneca». «Όλα αυτά καλλιέργησαν σύγχυση και καχυποψία στους πολίτες», εξήγησε. «Στη συνέχεια –αντί για εκστρατεία ενημέρωσης- είχαμε τον κ. Μητσοτάκη να κουνά το δάχτυλο και να μαλώνει τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Η απάντηση στην ξεκάθαρη αυτή αποτυχία της κυβέρνησης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ούτε και η εκδικητικότητα των μέτρων απέναντι σε πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να υπάρξει κατ’ αρχάς μια σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με επιστημονική αρτιότητα και γι’ αυτό ακριβώς χθες αποφασίσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συμβάλει ενεργά καλύπτοντας το κενό της κυβέρνησης, οργανώνοντας τη δική μας καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού», επισήμανε.

Ακόμα, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στις απαρχές ενός νέου κύματος της πανδημίας και χρειάζεται η κυβέρνηση να ενισχύσει επιτέλους ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας για να μη θρηνήσουμε πάλι χιλιάδες ζωές». «Χρειάζονται επίσης άμεσα μέτρα για να εγγυηθούμε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων –ειδικά τώρα που η παραλλαγή Δέλτα προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά-, μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και μέτρα για να υπάρξει αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, όμως με τον τρόπο που το κάνει η κυβέρνηση κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε κατάρρευση του ΕΣΥ».

Ερωτηθείς ακόμα για την κατάσταση της οικονομίας, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέμενε και συνεχίζει να επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ύφεση 8,5% για το 2020 και εκτόξευση του δημοσίου χρέους». «Η υπονόμευση της πορείας της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ, θα γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στην καθημερινότητα των πολιτών και θα οδηγήσει σε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», δήλωσε, λέγοντας ότι «ήδη έχουμε 200.000 επιχειρήσεις έτοιμες να βάλουν λουκέτο εντός του 2021». Άσκησε δε δριμεία κριτική «στην πρόθεση που έχει εκφράσει η κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημα».

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια