ρολόι, γυαλιά κούπα πληκτρολόγιο γραφομηχανή καθηγητές
Επιστολή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών προς την Υπουργό Παιδείας

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, στέλνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σχετικά με τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ04, τονίζοντας πως οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν χρόνια την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούνται ανταμοιβή και όχι αποκλεισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «μετά λύπης διαπιστώνουν να πληθαίνουν οι Δ.Δ.Ε. που δεν έχουν ώρες Α ́ανάθεσης για να καλύψουν το ωράριο οι νεοδιόριστοι του κλάδου ΠΕ04. Επομένως, προκρίνεται η αξιοποίηση της Β ́ ανάθεσης, με άμεσο αποτέλεσμα να μειωθούν οι διαθέσιμες θέσεις για αναπλήρωση για τους Φυσικούς».

Αναλυτικά

Προς: Αξιότιμη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Το οξύμωρο των διορισμών στον κλάδο ΠΕ04

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Μετά τους πρόσφατους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, κατά τους οποίους οι Φυσικοί αδικηθήκαμε κατάφωρα, γινόμαστε θεατές σε μία ακόμα παράσταση του θεάτρου του παραλόγου. Αρχικά είδαμε να αγνοούνται πανηγυρικά οι αποφάσεις των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όλης της χώρας, σχετικά με τις οργανικές θέσεις σε κάθε ειδικότητα του κλάδου ΠΕ04. Στην παρούσα φάση βλέπουμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους να καλούνται να δηλώσουν προτιμήσεις στα κενά κάθε Δ.Δ.Ε.

Και προκύπτει το παράδοξο Χημικοί, Βιολόγοι και Γεωλόγοι να προτρέπονται από τις Δ.Δ.Ε. να δηλώσουν κενά Φυσικών, αφού οι ίδιοι δεν τοποθετήθηκαν ποτέ για να τα διεκδικήσουν!

Μετά λύπης διαπιστώνουμε να πληθαίνουν οι Δ.Δ.Ε. που δεν έχουν ώρες Α ́ανάθεσης για να καλύψουν το ωράριο οι νεοδιόριστοι του κλάδου ΠΕ04. Επομένως, προκρίνεται η αξιοποίηση της Β ́ ανάθεσης, με άμεσο αποτέλεσμα να μειωθούν οι διαθέσιμες θέσεις για αναπλήρωση για τους Φυσικούς.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας επιβεβαιώνει αυτό το ακραία άδικο και παράλογο γεγονός. Παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλες Διευθύνσεις. Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας:

Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων προτίμησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικώνΤετάρτη,18 Αυγούστου 2021 17:10

Καλούνται όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες για το έτος 2021 -2022 μέχρι Δευτέρα 23-08-2021 και ώρα 14:00.

Συγκεκριμένα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να κατεβάσουν το επισυναπτόμενο αρχείο word, να το συμπληρώσουν, με βάση το επισυναπτόμενο αρχείο με τα κενά, και να το αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση mail [at] dide.kor.sch.gr .Θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση λήψης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Επισημάνσεις

1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης κατατάσσονται τελευταίοι και καταλαμβάνουν οποιοδήποτε από τα εναπομείναντα κενά.

2. Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.02 (Χημικοί) και ΠΕ04.05 (Γεωλόγοι) μπορούν να δηλώσουν και τα κενά του κλάδου ΠΕ04.01 (Φυσικών).

3. Για κάθε απορία σχετικά με τις τοποθετήσεις ή τα κενά τηλέφωνο επικοινωνίας: 27410-77023.Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που δεν μας αποδόθηκαν ποτέ τα πραγματικά οργανικά κενά σε κάθε Δ.Δ.Ε., εις βάρος της ειδικότητας μας και προς όφελος όλων των υπολοίπων του κλάδου μας, πλέον καταλαμβάνονται και τα λειτουργικά κενά από άλλες ειδικότητες, οδηγώντας τους συναδέλφους Φυσικούς στην έξοδο από την εκπαίδευση!

Ο υπολογισμός των κενών διορισμού έγινε με βάση έναν αλγόριθμο που στηρίζεται στην Α ́ανάθεση.

Αποτέλεσμα να διοριστούν συνάδελφοι ΠΕ04 που δεν έχουν επαρκές ωράριο πρώτης ανάθεσης. Όσο περνά ο καιρός θα φαίνεται το λάθος και η αστοχία του διορισμού 87 μόνο Φυσικών.

Παρακαλούμε θερμά να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία, προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δικαιούνται το καλύτερο. Οι συνάδελφοι Φυσικοί που υπηρετούν χρόνια την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούνται ανταμοιβή και όχι αποκλεισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο ζωγραφου
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς του σχολείου την Τετάρτη 22/5 και ώρα 19.30 μπροστά στη Βουλή»
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους