Χρειάζονται πάνω από 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη των κενών
«Θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών για να ξεκινήσει σχετικά ομαλά η σχολική χρονιά», σημειώνει ο Νεκτάριος Κορδής - Την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τις δηλώσεις περιοχών

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα δημοσιευθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τις δηλώσεις περιοχών, όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το alfavita.gr. Σύμφωνα πάντως με τον Νεκτάριο Κορδή, «θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών για να ξεκινήσει σχετικά ομαλά η σχολική χρονιά».

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κορδής αναφέρει:

«H εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών και τις δηλώσεις περιοχών θα δημοσιευτεί, εκτός απροόπτου, αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, με την Α’ φάση των προσλήψεων να αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία δήλωσης περιοχών που θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Παρά τα δημοσιεύματα εκτιμώ ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών για να ξεκινήσει σχετικά ομαλά η σχολική χρονιά!».

Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Η Α’ φάση εκτιμάται ότι θα κινηθεί γύρω στις 18.000 προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και θα «τρέξει» παράλληλα με την παράλληλη στήριξη, χωρίς όμως να υπάρχει – τουλάχιστον προσώρας - αντίστοιχη εκτίμηση ότι θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία και τα ΖΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 18.000 προσλήψεις της Α’ φάσης θα διανεμηθούν ως εξής:

ΠΕ-70 κάτω από 2.300 προσλήψεις.

ΠΕ-60 γύρω στις 2.500 προσλήψεις.

Παράλληλη στήριξη

• ΠΕ 60-61 : 1.200 προσλήψεις

• ΠΕ 70-71: 3.500 προσλήψεις

ΖΕΠ

1.000-1.200 προσλήψεις πιθανόν στη β' φάση

Κενά Εκπαιδευτικών

Αναφορικά με τα κενά, θα δημιουργηθούν πάνω από 40.000 για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ακόμη και μετά τον μόνιμο διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών.

Ο παραπάνω αριθμός των κενών προκύπτει και από το γεγονός ότι μόνο την περασμένη χρονιά, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε 45.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί λόγω συνταξιοδότησης περίπου 7.000 εκπαιδευτικοί.

Από το 2010 οι συνολικές αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση ξεπερνούν κατά πολύ τις 46.000 και αυτό είναι φανερό καθώς, παρόλο που εφαρμόστηκαν διάφοροι κόφτες για τον περιορισμό προσωπικού (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, κατάργηση υπευθύνων βιβλιοθηκών, κατάργηση μείωσης ωραρίου υπευθύνων Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, αύξηση μαθητών ανά τμήμα κλπ), οι ενεργοί αναπληρωτές της τρέχουσας χρονιάς ήταν περίπου 45.000 (κλήθηκαν πάνω από 50.000 καθώς υπήρχαν πολλές παραιτήσεις).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα