Εκπαιδευτικοί: Ζητούν ηλεκτρονική ορκωμοσία για νεοδιόριστους-αναπληρωτές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
"Για τους συναδέλφους που ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές ή καλούνται να παρουσιαστούν σε πυρόπληκτες περιοχές, η δια ζώσης παρουσία είναι πρακτικά αδύνατη"

Η μια μετά την άλλη ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ζητούν την άμεση λήψη μέτρων διευκόλυνσης για τους νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές, λόγω της κατάστασης που εξελίσσεται αλλά και λόγω του κορονοϊού, όπως η ηλεκτρονική ορκωμοσία.

Η ΕΛΜΕ Κυκλάδων αναφέρει:

Οι 11.700 νεοδιόριστοι συνάδελφοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι που θα καλύψουν τα κενά ως αναπληρωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μαζί με τις οικογένειές τους εδώ και μέρες. Ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, κάποιες διευθύνσεις έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά, κάποιες άλλες έχουν ειδοποιήσει τους συναδέλφους να τα προετοιμάσουν χωρίς να έχουνε δώσει καταληκτική ημερομηνία, ενώ κάποιες άλλες δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία. Το ΦΕΚ των διορισμών δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, ενώ οι πληροφορίες για την περίοδο που θα γίνουν οι ορκωμοσίες είναι συγκεχυμένες.

Η μετάβαση των συναδέλφων στον τόπο διορισμού είναι εξαιρετικά δύσκολη και πανάκριβη ειδικά όσον αφορά τα νησιά των Κυκλάδων. Λόγω της περιόδου του Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος συνάδελφος εισιτήρια και τόπο διαμονής, ακόμα δυσκολότερο όλους αυτούς τους συναδέλφους που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξ αιτίας της εξέλιξης της πανδημίας (μια σειρά περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο). Τέλος, για τους συναδέλφους που ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές ή καλούνται να παρουσιαστούν σε πυρόπληκτες περιοχές, η δια ζώσης παρουσία είναι πρακτικά αδύνατη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους καλούμε:

  • Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του να καλέσει τις διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.

  • Οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον.

  • Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.

  • Να υπάρχει ειδική μέριμνα για πυρόπληκτους συναδέλφους που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

  • Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων που θα εγκατασταθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα και να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω επείγοντα προβλήματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
μητσο
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Κορυφώνεται το συνέδριο της ΝΔ με την ομιλία Μητσοτάκη και την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
Μετωπική σύγκρουση στο ΑΠΘ: Ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις κατά του προεδρείου του και θεσμική εκτροπή στο campus
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ