Εκπαιδευτικοί: Το Νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη
Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε χτες η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, αντιδρώντας στο νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Χτες, Τετάρτη 28 Ιουλίου, ημέρα που η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ στην Κεφαλονιά.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα. Να σημειωθεί ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της αντιπολίτευσης το Νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 291 ψηφισάντων βουλευτών επί της αρχής ψήφισαν υπέρ οι 158 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κατά ψήφισαν 133.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, λέγοντας πως το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο :

  • μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους.
  • δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία.
  • υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.
  • θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης αναφέρουν σχετικά: «Απαντήσαμε και απαντάμε απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, αντί να το αξιοποιεί για να πάρει ουσιαστικά μέτρα την ώρα που φουντώνει η πανδημία ώστε τα σχολεία το Σεπτέμβρη να ανοίξουν με ασφάλεια».

Και καταλήγουν λέγοντας πως, «το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά. Θα καταργηθεί στην πράξη, μέσα από τους αγώνες».

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης αναφέρει, τέλος, πως οι εκπαιδευτικοί απαιτούν, «σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους» και συγκεκριμένα:

  • Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.
  • Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.  Να εξασφαλιστούν τώρα οι κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις και στα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες, να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να φορτώνει τα πάντα στην ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών –μαθητών και γονέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;