Αποσπάσεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ με αναπηρία 67% ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Δικαίωμα απόσπασης εκπαιδευτικών ή ΕΕΠ-ΕΒΠ με ποσοστό αναπηρίας 67% αντί του 75% ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωμα απόσπασης εκπαιδευτικών ή μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ με ποσοστό αναπηρίας 67% αντί του 75%, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη για θέματα παιδείας Νίκου Φίλη ζητούν να δοθεί η δυνατότητα απόσπασης σε νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτως βλάβης ή ασθένειας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο σχεδίου νόμου: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές ζητούν την τροποποίηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% που ισχύει σήμερα σε 67%, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, καθώς στην πλειοψηφία των κοινωνικών παροχών/μέτρων  λόγω αναπηρίας του διοικούμενου, όπως σύνταξη,  διευκολύνσεις στους υπαλλήλους κ.ο.κ., το ποσοστό αναπηρίας ισούται με 67% και άνω. Το ποσοστό 75% όπως ισχύει σήμερα δεν αιτιολογείται επαρκώς.

Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  καλεί την Υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή  την τροπολογία υπενθυμίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, συμπεριλαμβανομένων και των νεοδιοριζόμενων, έχουν δικαίωμα μέριμνας από το κράτος και κατά συνέπεια θα πρέπει να εξασφαλίζονται στους εν λόγω εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. η αδιάλειπτη πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές και κοινωνικές υποδομές, καθώς και διευκολύνσεις που θα καταστήσουν την πρόσβασή τους στην εργασία ανεμπόδιστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

ΙΚΥ: Πέθαναν τα πειραματόζωα διδακτορικού, ζητάει πίσω την υποτροφία!

Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sarigiannis parelasi 28 oktovriou
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι δεν θα έβαζε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί...
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
panellinies panelladikes
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε ΑΟΘ, Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές
Αναλυτικά τα σημερινά θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε ΑΟΘ, Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές