Φίλης: Fake news Μητσοτάκη η επαγγελματική ισοτίμηση των πτυχίων κολεγίων επί ΣΥΡΙΖΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ |INTIME
««Ως μέρος του συμβιβασμού, υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε και τη διάταξη Αρβανιτόπουλου, που στην πράξη αφορούσε πολύ λίγους αναπληρωτές. Με κάποιες δεσμεύσεις όμως. Ότι θα αφορά μόνο τους αναπληρωτές και όχι το μόνιμο προσωπικό», σημειώνει ο Νίκος Φίλης, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοτιμίας των πτυχίων κολεγίων

Απάντηση στα fake news, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του Κυριάκου Μητσοτάκη και των βουλευτών της ΝΔ, ότι υπήρξε αναγνώριση της επαγγελματικής ισοτιμίας των πτυχίων κολεγίων και έτσι αυτά έγιναν δεκτά στους διαγωνισμούς επί υπουργίας του, δίνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει ότι «αυτό στην πραγματικότητα έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, με υπογραφή του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου», ενώ «το πρώτο εξάμηνο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια μάχη στη διαπραγμάτευση και την έχασε».

«Κάναμε ένα επώδυνο συμβιβασμό και πήγαμε σε εκλογές», σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ως μέρος του συμβιβασμού, υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε και τη διάταξη Αρβανιτόπουλου, που στην πράξη αφορούσε πολύ λίγους αναπληρωτές. Με κάποιες δεσμεύσεις όμως. Ότι θα αφορά μόνο τους αναπληρωτές και όχι το μόνιμο προσωπικό. Και κυρίως, ότι θα καταργηθεί μόλις βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, όπως ήταν ο στρατηγικός μας στόχος».

Ολόκληρη η ανάρτηση Φίλη στα social media:

To ψέμα της «υπογραφής Φίλη» για τα κολέγια

Σε κάθε συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο αυτές τις μέρες, όπου συζητείται ο νέος νόμος Μητσοτάκη - Κεραμέως για το δημόσιο σχολείο, επαναλαμβάνεται μονότονα ένας ψευδής ισχυρισμός. Ότι δήθεν επί υπουργίας μου υπήρξε αναγνώριση της επαγγελματικής ισοτιμίας των πτυχίων κολεγίων και έτσι αυτά έγιναν δεκτά στους διαγωνισμούς. Με «υπογραφή Φίλη», λένε όλοι οι ομιλητές βουλευτές της ΝΔ που έχουν φαίνεται παραλάβει το ίδιο «σκονάκι». Αλλά μόλις τώρα και ο πρωθυπουργός. 

Κάθε φορά, η απάντηση που δίνεται είναι ότι αυτό στην πραγματικότητα έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, με υπογραφή του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου. Ακολούθως, τα γεγονότα είναι γνωστά. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια μάχη στη διαπραγμάτευση και την έχασε. Κάναμε ένα επώδυνο συμβιβασμό και πήγαμε σε εκλογές. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης όμως το θέσαμε στην κρίση του λαού και κερδίσαμε τις εκλογές.  

Ως μέρος του συμβιβασμού, υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε και τη διάταξη Αρβανιτόπουλου, που στην πράξη αφορούσε πολύ λίγους αναπληρωτές. Με κάποιες δεσμεύσεις όμως. Ότι θα αφορά μόνο τους αναπληρωτές και όχι το μόνιμο προσωπικό. Και κυρίως, ότι θα καταργηθεί μόλις βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, όπως ήταν ο στρατηγικός μας στόχος. 

Και φυσικά κρατήσαμε το λόγο μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συγκεκριμένη διάταξη με το νόμο για τις νέες μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό αναγκάστηκε να την επαναφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Με υπογραφή Αρβανιτόπουλου - Κεραμέως» λοιπόν, μια μνημονιακή υποχρέωση που η τωρινή κυβέρνηση επαναφέρει χωρίς την τρόικα πάνω από το κεφάλι της. Γιατί αυτή η ΝΔ και αυτή η κυβέρνηση, δεν έπαψε ποτέ να αγαπά την τρόικα.   

Όσες φορές κάνουν τον ίδιο ψευδή ισχυρισμό, άλλες τόσες θα απαντώ με τα πραγματικά περιστατικά. Αυτό έκανε μόλις τώρα και ο Alexis Tsipras απευθυνόμενος στη Βουλή στον πρωθυπουργό. Δεν θα τους επιτρέψω να διαδίδουν το fake news της «αναγνώρισης των κολεγίων» χωρίς απάντηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

ΙΚΥ: Πέθαναν τα πειραματόζωα διδακτορικού, ζητάει πίσω την υποτροφία!

Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sarigiannis parelasi 28 oktovriou
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι δεν θα έβαζε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί...
Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
panellinies panelladikes
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε ΑΟΘ, Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές
Αναλυτικά τα σημερινά θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε ΑΟΘ, Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές