golearn-engl_970-250
upourgeio
Αναλυτικά η προτεινόμενη τροπολογία της ΠΟΣΥΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) προτείνει τροπολογία την οποία ζητά να συμπεριληφθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

Η τροπολογία αφορά τις τοποθετήσεις γραμματέων στις σχολικές μονάδες καθώς «χρειάζεται εκσυγχρονισμός και επικαιροποίηση τους, ώστε να λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη Οργανισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. που περιλαμβάνει τις περιφερειακές υπηρεσίες, να συμβαδίζουν με τις υφιστάμενες κατηγορίες προσωπικού και να αντιμετωπίζουν νέες ανάγκες που έχουν προκύψει, ειδικά στη διοίκηση των πολύ μεγάλων σχολικών μονάδων». 

Η προτεινόμενη τροπολογία

Σε συνέχεια της συνάντησης μας την προηγούμενη εβδομάδα και των διαλαμβανομένων σ΄ αυτήν, σας στέλνουμε σχετική τροπολογία που αφορά στην τοποθέτηση του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού σε σχολικές μονάδες και υπηρεσίες του νομού.

Η τροπολογία κρίνεται ως αναγκαία διότι, αφενός:

α) μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. 18/2018 δόθηκε η εσφαλμένη ερμηνεία ότι οι σχετικές διατάξεις για τοποθετήσεις σε σχολικές μονάδες δεν τύγχαναν πλέον εφαρμογής, παρόλο που εξακολουθούν να ισχύουν, και

β) χρειάζεται εκσυγχρονισμός και επικαιροποίηση τους, ώστε να λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη Οργανισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. που περιλαμβάνει τις περιφερειακές υπηρεσίες, να συμβαδίζουν με τις υφιστάμενες κατηγορίες προσωπικού και να αντιμετωπίζουν νέες ανάγκες που έχουν προκύψει, ειδικά στη διοίκηση των πολύ μεγάλων σχολικών μονάδων.

Και αφετέρου, στο διάστημα από τη δημοσίευση του ΠΔ. 18/2018 και μέχρι σήμερα οι υπηρετούντες συνάδελφοι μας ως γραμματείς σε σχολικές μονάδες όχι μόνον βρίσκονται σε μία ιδιότυπη ομηρία, αλλά υπήρξαν και φαινόμενα διευθυντικής αυθαιρεσίας, για τα οποία χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση της ΠΟΣΥΠ, ώστε να προστατευτούν.
 

Το κείμενο της τροπολογίας

«1. Οι οργανικές θέσεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του άρθρου 78 του Π.Δ. 18/2018 (Α΄, 31) κατανέμονται και ανακατανέμονται σε υπηρεσίες και σχολικές μονάδες του νομού με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π.).

2. Οι υπάλληλοι μετατίθενται σε περιφερειακές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α΄, 87), με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.). Η τοποθέτηση των υπαλλήλων σε συγκεκριμένες θέσεις των υπηρεσιών και σχολικών μονάδων του νομού γίνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π.).

Για τις ως άνω τοποθετήσεις λαμβάνεται μέριμνα για σύμμετρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών και σχολικών μονάδων.

3. Ως γραμματέας σε σχολική μονάδα ή σε συγκροτήματα σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με περισσότερους από διακόσιους (200) μαθητές και σε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργεί με τουλάχιστον δώδεκα (12) τμήματα και διακόσιους (200) μαθητές, δύναται να τοποθετείται ένας διοικητικός υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ. Σε περιπτώσεις που τα σχολεία με κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων είναι περισσότερα από τους υποψήφιους για μετάθεση ή τοποθέτηση, προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των θέσεων σε ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. και σε συγκροτήματα σχολείων που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ΓΕ.Λ. Σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια που έχουν περισσότερους από τετρακόσιους (400) μαθητές δύναται να τοποθετείται και δεύτερος γραμματέας.

4. Σε σχολική μονάδα ή σε συγκροτήματα σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με περισσότερους από διακόσιους (200) μαθητές δύναται να τοποθετείται ως επιστάτης ένας υπάλληλος κατηγορίας ΥΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Με 6 μόνο βήματα παίρνεις τα καλύτερα tablet και Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kinitopoiisi
Εξετάσεις PISA: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Στους δρόμους εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις εξετάσεις PISA - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Εξετάσεις PISA: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Ελληνική PISA: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο στο Πρωτοδικείο για την αγωγή Κεραμέως
ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Συγκέντρωση Τρίτη 17/5, στις 12:30 στο πρωτοδικείο, Ευελπίδων 14, κτίριο 5, αίθ. 1/Κάτω τα χέρια από την απεργία μας/ Να κηρύξουν...
Ελληνική PISA: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο στο Πρωτοδικείο για την αγωγή Κεραμέως
vivlia ereuna
17 Μάϊου: Απεργούν αύριο ερευνητές και ερευνήτριες των ΑΕΙ
Κατακερματισμένος ο κλάδος των ερευνητών και ερευνητριών στην Ελλάδα - Το Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καλεί αύριο σε...
17 Μάϊου: Απεργούν αύριο ερευνητές και ερευνήτριες των ΑΕΙ