Εκπαίδευση 0

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στους διευθυντές που διώκονται από γονείς λόγω self test

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αδιανόητη και απαράδεκτη η ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον Νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξή της στους Διευθυντές δημοτικών και γυμνασίων που δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στα σχολεία χωρίς self test στην περιοχή των Ιωαννίνων, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ. 

Έχοντας λάβει υπόψη της σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών (Δημοτικού και Γυμνασίου) στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον Νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test».

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημόσιων Υπαλλήλων εγκαλεί την κυβέρνηση και προσωπικά την υπουργό Παιδείας που «δεν φρόντισαν να θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (να θεσπίσουν π.χ. το ακαταδίωκτο, όπως έκαναν σε τόσες άλλες περιπτώσεις)» οι οποίοι τώρα σύρονται στα δικαστήρια επειδή επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, νομική στήριξη στους συναδέλφους και να παρέμβει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Για το θέμα έχει εκδώσει ανακοίνωση και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. 

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στηρίζει τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διώκονται νομικά από γονείς, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς self-test.

Οι συνάδελφοι εκτελώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ενήργησαν όπως αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περιμένουμε από την Υπουργό Παιδείας την άμεση στήριξη των συναδέλφων, αφού σύμφωνα με την διάταξη  (Ν. 4795/2021) που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου, παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων». 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση