golearn-engl_970-250
Πανελλήνιες εξετάσεις
Λόγω της πανδημίας, οι μαθητές της ομάδας κάθε χώρας θα συγκεντρωθούν στις πρωτεύουσες των χωρών τους υπό την εποπτεία των Λιθουανών διοργανωτών και των εθνικών εκπροσώπων

Πέντε Έλληνες μαθητές επελέγησαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης 2021” για να πάρουν μέρος στην 51η Ολυμπιάδα Φυσικής η οποία φέτος διοργανώνεται από την Λιθουανία στο διάστημα 17-24 Ιουλίου 2021, με την συμμετοχή 370 μαθητών από 76 χώρες.

Σημειώνεται πως λόγω της πανδημίας, οι μαθητές της ομάδας κάθε χώρας θα συγκεντρωθούν στις πρωτεύουσες των χωρών τους υπό την εποπτεία των Λιθουανών διοργανωτών και των εθνικών εκπροσώπων.

Αναλυτικά

Το πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση ενημερώνουν ότι οι μαθητές / μαθήτριες:

• ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΗΛΙΑ και της ΜΑΡΙΑΣ ΖΩΗΣ από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

• ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ, ΕΡΙΦΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ από το ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

• ΜΠΑΛΛΑ, ΓΚΕΡΑΛΝΤΟ του ΑΝΕΣΤΙ και της ΕΛΙΟΝΑ από το 18ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΕΛΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ από το 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

• ΣΤΑΜΠΟΥΡΛΟΥ, ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ και της ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ από το ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ που επελέγησαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης 2021” για τους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Λυκείου, παίρνουν μέρος στην 51ηΟλυμπιάδα Φυσικής η οποία φέτος διοργανώνεται από την Λιθουανία στο διάστημα 17-24 Ιουλίου 2021, με την συμμετοχή 370 μαθητών από 76 χώρες.

Λόγω της πανδημίας, οι μαθητές της ομάδας κάθε χώρας θα συγκεντρωθούν στις πρωτεύουσες των χωρών τους υπό την εποπτεία των Λιθουανών διοργανωτών και των εθνικών εκπροσώπων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών / Φυσικής “Αριστοτέλης” διεξήχθη στις 11/5/2021 και 18/5/2021 στα σχολεία των συμμετεχόντων/ συμμετεχουσών μαθητών / μαθητριών σε όλη τη χώρα, με φυσική παρουσία και με αυστηρή τήρηση των κανόνων προφύλαξής τους από τον ιό της πανδημίας. Όπως κάθε χρόνο η αξιολόγηση των γραπτών τους έγινε από επιτροπή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής.

Οι πέντε μαθητές / μαθήτριες από τις 3 Ιουλίου προετοιμάζονται καθημερινά από απόσταση, μέσω του διαδικτύου, σε θεωρητικά θέματα με την βοήθεια καθηγητών και συνεργατών του ΕΚΠΑ ή/και μελών της ΕΕΦΕΕ. Από τις 17 Ιουλίου προετοιμάζονται, με φυσική παρουσία, στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και με την βοήθεια καθηγητών και συνεργατών του, στην εκτέλεση πειραματικών ασκήσεων. Όλοι εργάζονται εθελοντικά και χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή.

Οι μαθητές / μαθήτριες θα πάρουν μέρος τόσο στην θεωρητική όσο και στην πειραματική εξέταση, σε άγνωστες θεωρητικές ασκήσεις και άγνωστες πραγματικές πειραματικές διατάξεις που έχουν αποσταλεί από τους διοργανωτές σε ειδικές συσκευασίες ασφαλείας, οι  οποίες θα ανοιχθούν την ημέρα της πειραματικής εξέτασης υπό την διαδικτυακή εποπτεία των διοργανωτών. Η συζήτηση και μετάφραση των θεμάτων θα γίνει εξ αποστάσεως και με συμμετοχή των αντιπροσώπων κάθε χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης με εικόνα και ήχο. Κατά την διάρκεια της εξέτασης των μαθητών, θα υπάρχει επιτήρηση με εικόνα και ήχο από τους διοργανωτές, αλλά και με φυσική παρουσία Ελλήνων συνοδών, σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες των διοργανωτών για την διασφάλιση του αδιάβλητου και της αξιοπιστίας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Με την λήξη κάθε φάσης της εξέτασης, και πάντα υπό επιτήρηση μέσω εικόνας και ήχου, οι απαντήσεις / λύσεις των θεωρητικών και πειραματικών θεμάτων θα αποσταλούν διαδικτυακά στους διοργανωτές, από τους οποίους και θα βαθμολογηθούν. Παράλληλα, όπως σε κάθε διοργάνωση, τα γραπτά θα βαθμολογηθούν και από τους εκπρόσωπους κάθε χώρας, προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα στην βαθμολογία.

Σημειώνεται ότι κατά την προετοιμασία των Ελλήνων μαθητών, την διαδικτυακή συμμετοχή στο διαγωνιστικό, εορταστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της Ολυμπιάδας και την διαμονή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα φιλοξενηθούν με έξοδα του ΕΚΠΑ και της ΕΕΦΕΕ, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας που επιβάλει η Πολιτεία για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Με 6 μόνο βήματα παίρνεις τα καλύτερα tablet και Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Σε ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Πανελλήνιες: Παλαιότερα θέματα και λύσεις στη Φυσική
Πανελλαδικές 2022: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αριθμό των εισακτέων
Τι καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων 2022
Πανελλαδικές 2022: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αριθμό των εισακτέων
Κινητοποιήσεις
Εκπαιδευτικοί για αγωγή Κεραμέως: Επίδειξη ακραίου αυταρχισμού
«Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας», τονίζει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης»
Εκπαιδευτικοί για αγωγή Κεραμέως: Επίδειξη ακραίου αυταρχισμού