φατσούλες αξιολόγηση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπέρ της αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» - «Ναι» και σε σειρά αλλαγών στην Εκπαίδευση

Υπέρ των αλλαγών που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ανάμεσά τους και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, φέρεται να τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 75,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τρία άτομα (από το διευθυντή του σχολείου και από σχολικούς συμβούλους), ενώ το 18,8% διιαφωνεί.

marc paideia

Στο ερώτημα «Γενικά πιστεύετε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει θετική, αρνητική ή δεν θα έχει επίδραση στην ποιότητα της εκπαίδευσης;», το 66,9% των ερωτηθέντων απαντά «θετική», το 15,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια επίδραση, ενώ το 9,3% πιστεύει ότι θα έχει «αρνητική».

Ακόμα και το 53,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, όπως και το 34,6% του ΚΚΕ.

Όσο για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ., είναι θετικοί σε ποσοστό παρόμοιο με εκείνο των οπαδών της Ν.Δ., 76,6% και 77,7% αντίστοιχα.

marc paideia 2

Τα «Εργαστήρια δεξιοτήτων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο με μαθήματα για Ρομποτική, οδική ασφάλεια, εθελοντισμό, κλιματική αλλαγή κ.ά.» τα αποδέχεται το 92,4% των ερωτηθέντων, ενώ διαφωνεί το 4,6%.

Με την «Αύξηση του αριθμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων» συμφωνεί το 77,3% των ερωτηθέντων και διαφωνεί το 13,3%.

Ανάλογα ποσοστά έχει και η «Ελεγχόμενη είσοδος με κάρτα στα πανεπιστήμια»: 75,6% των ερωτηθέντων λέει «ναι» και 21,2% είναι εναντίον.

Με την καθιέρωση ορίου φοίτησης στα πανεπιστήμια, με εξαίρεση για λόγους υγείας ή εργασίας, συμφωνεί το 71,2% των ερωτηθέντων, ενώ διαφωνεί το 25,2%.

Στο άλλο πολύ επίκαιρο θέμα, την «Καθιέρωση ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια», το 70,9% των ερωτηθέντων τοποθετείται θετικά και το 23,5% αρνητικά.

Για την «Έναρξη φοίτησης στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών», υπέρ είναι το 62,3% και εναντίον το 29,4%.

Πιο χαμηλά ποσοστά αποδοχής έχει η ιδέα για την «Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο», καθώς θετικά την κρίνει το 58,3% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 38,7%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη MARC A.E. - Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 1 (ΕΝΑ). ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ανδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου. ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.003 νοικοκυριά. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 6-13 Ιουλίου 2021. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη. ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής. ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI). ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +3%. ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: Με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019. ΕΛΕΓΧΟΙ: Ελεγχος πληρότητας στο 100%, έλεγχος με συνακρόαση σε ποσοστό 20,1% των συνεντεύξεων. Η MARC A.E. είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, της ESOMAR, της WAPOR και τηρεί τον κανονισμό του Π.Ε.Σ.Σ. και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δηλος
Το ιστορικό ελληνικό νησί που κινδυνεύει με βύθιση – Οι εφιαλτικές προβλέψεις μέχρι το 2100
Η αρχαία Δήλος αντιμέτωπη με τη σταδιακή βύθισή της στα κυκλαδίτικα νερά
Το ιστορικό ελληνικό νησί που κινδυνεύει με βύθιση – Οι εφιαλτικές προβλέψεις μέχρι το 2100
Σχολικά βιβλία πάνω σε θρανίο σε αίθουσα
Με απόφαση Ζαχαράκη η επιλογή των νέων σχολικών βιβλίων – Το ΦΕΚ με όλη την διαδικασία
Πώς θα επιλεγούν τα νέα σχολικά βιβλία για το 2027/28 - Οι προθεσμίες και τα βήματα για την επιλογή τους
Με απόφαση Ζαχαράκη η επιλογή των νέων σχολικών βιβλίων – Το ΦΕΚ με όλη την διαδικασία
στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές Σχολές 2026 (ΦΕΚ) : Περισσότερες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ – Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι εισακτέοι
Για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι αυξημένες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες εισαγωγής, ενώ η...
Στρατιωτικές Σχολές 2026 (ΦΕΚ) : Περισσότερες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ – Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι εισακτέοι