Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας διεκδικεί να γίνουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και ζητάει από τον ΔΙΠΕ έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει τη δήλωση προτίμησης σχολείων στις 20/7 που δημιουργεί σύγχυση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, όπως είχε προαναγγείλει, πραγματοποίησε και δεύτερη παρέμβαση στον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη διαδικασία των αποσπάσεων. Η θέση του Συλλόγου ήταν από την πρώτη συνάντηση ξεκάθαρη: «Οι αποσπάσεις θα πρέπει να γίνουν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με βάση τις δυο συναντήσεις και την ανακοίνωση του ΔΙΠΕ επισημαίνει τα εξής:

Α) Η ανακοίνωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ως απάντηση στην παρέμβαση του Δ.Σ., που εξέφρασε τα παράπονα εκατοντάδων συνάδελφων, είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη γιατί διαστρεβλώνει και παραποιεί τις θέσεις του Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στους συναδέλφους καθώς σχολιάζει και απόψεις που δεν αφορούν τις θέσεις του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου λειτουργώντας με θεσμική σοβαρότητα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και δεν αναπαρήγαγε προφορικές δεσμεύσεις αφού αυτό είναι υποχρέωση της διοίκησης.

Είναι δικαίωμα του ΔΙΠΕ να σχολιάζει απόψεις κάποιων στα ΜΚΔ, να απαντά όχι με βάση τη θεσμική του ιδιότητα αλλά σαν αιρετός και συνδικαλιστής. Είναι δικαίωμά του να καταγγέλλει τον εαυτό του, αφού μέχρι πέρυσι δημοσιοποιούσε ενδεικτικά κενά που τώρα θεωρεί ότι παραπλανούν τους συναδέλφους.

Όμως κανένα δικαίωμα δεν έχει να διαστρεβλώνει τις θέσεις του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι θα κρίνουν.

Β) Σε σχέση με τις διαδικασίες είναι φανερό ότι μετά από τις παρεμβάσεις του Συλλόγου υπήρχε αναδίπλωση αφού επί της ουσίας μετά την παρέμβαση του Συλλόγου επανήλθε το πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων. Επειδή και η νέα ανακοίνωση του ΔΙΠΕ δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τις διαδικασίες, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις και στην ανακοίνωση, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες :

1) Οι τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων θα γίνουν όπως κάθε χρόνο. Θα προηγηθούν οι δηλώσεις των συνάδελφων, θα ανακοινωθούν τα μόρια και τα κενά.

2) Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των συνάδελφων που είναι στη διάθεση.

3) Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις. Εδώ υπάρχει διαφοροποίηση που έχει δημιουργήσει σύγχυση στους συναδέλφους αφού καλούνται μέχρι τις 20/7 να κάνουν και δήλωση και προτίμηση σχολείων. Το Δ.Σ. επέμενε μέχρι τις 20/7 να γίνει μόνο η αίτηση και μετά η δήλωση σχολείων. Κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΙΠΕ είναι ότι πριν την εξέταση των αποσπάσεων θα δοθεί η δυνατότητα για τροποποίηση της δήλωσης. Τότε θα υπάρχει εικόνα για τα ενδεικτικά κενά και θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία των μορίων απόσπασης.

Έτσι πριν τη διαδικασία της τροποποίησης των δηλώσεων θα έχουν αναρτηθεί τα μόρια της απόσπασής τους, τα ενδεικτικά λειτουργικά κενά καθώς και οι συμπληρώσεις (εμπλοκές)για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σε ερώτησή μας αν έχει ολοκληρωθεί ο λειτουργικός προγραμματισμός των σχολικών μονάδων, η απάντηση του ΔΙΠΕ είναι ότι βρίσκεται σε επεξεργασία και θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα.

Και μπορεί ο ΔΙΠΕ να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα με τους συναδέλφους να είναι ευχαριστημένοι, η αλήθεια όμως είναι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων θα κάνει δυο φορές δήλωση προτίμησης.

4) Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών η απάντηση είναι ότι αυτές εξαρτώνται από το πότε το υπουργείο Παιδείας θα κάνει τους διορισμούς και ότι οι διαδικασίες  θα πάνε προς τα «πίσω».

Ο Σύλλογος καταλήγει: «Συνάδελφοι, το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζοντας την πλειοψηφία των συναδέλφων είναι στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίσει τα δικαιώματά μας. Ζητάμε από τον ΔΙΠΕ έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει τη δήλωση προτίμησης σχολείων στις 20/7 που δημιουργεί σύγχυση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ