Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Αποτέλεσμα αυτού του αποκλεισμού θα είναι δήλωση των υποψηφίων σχολών που δεν επιθυμούν μόνο και μόνο για να καταχωρήσουν μια θέση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στερώντας της από κάποιο άλλο παιδί που θα ήταν το δικό του όνειρο – στόχος

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας απευθύνουν οι γονείς υποψήφιας των φετινών Πανελληνίων, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι παρά το γεγονός ότι το παιδί συγκέντρωσε μεγάλη βαθμολογία, κινδυνεύει να μην περάσει στη σχολή που επιθυμεί γιατί η βαθμολογία της στο ένα ειδικό μάθημα είναι μικρότερη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής όπως έχει καθοριστεί από τις σχολές.

Ολόκληρη η επιστολή

Αγρίνιο, 17-07-2021

Προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

«Διόρθωση ενός μη εσκεμμένου λάθους»

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και επιθυμώντας να διαβάσετε προσωπικά την επιστολή μας δεν θα σας κουράσαμε με προσωπικές απόψεις, αλλά πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το θέμα μας ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Η κόρη μας μαζί με 100.000 σχεδόν ακόμη υποψήφιους συμμετείχε φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις με επιθυμία – στόχο την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ.

Συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 20.475 μορίων γράφοντας 17.665 στα 4 μαθήματα και 2.810 μόρια στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν θα αναφερθούμε στο γεγονός ότι η βαθμολογία αυτή προέκυψε από βαθμολόγηση με σημαντική διαφορά μεταξύ των βαθμολογητών σε όλα τα μαθήματα πλην ενός , γεγονός που παρατηρείται κάθε χρόνο σε χιλιάδες υποψήφιους και αποτελεί αντικείμενο μια άλλης μεγάλης συζήτησης. Επίσης δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο δεν διδάσκονται στο σχολείο, άλλη μεγάλη συζήτηση (ταξική παιδεία, μη δυνατότητα άρτιας προετοιμασίας στην επαρχία κ.λπ.)

Παρά το γεγονός αυτής της πολύ υψηλής βαθμολογίας, που με βάσει τα μέχρι πέρυσι δεδομένα η εισαγωγή της στην σχολή προτίμησής της ήταν βέβαιη, τη φετινή χρονιά αυτό δεν είναι εφικτό σε καμία Αρχιτεκτονική σχολή καθώς η βαθμολογία της στο ένα ειδικό μάθημα αυτό του γραμμικού σχεδίου είναι μικρότερη της ΕΒΕ του εν λόγω μαθήματος όπως έχει καθοριστεί από τις σχολές.

Γνωρίζοντας ότι η περίπτωση της κόρης μας δεν είναι η μοναδική, υπάρχουν μάλιστα υποψήφιοι με ακόμη υψηλότερες βαθμολογίες που μένουν εκτός, και αναλύοντας τις στατικές επιδόσεις των υποψηφίων, είναι βέβαιο πως Αρχιτεκτονικές Σχολές και όχι μόνο των περιφερειακών πολυτεχνείων θα έχουν φέτος πολλές κενές θέσεις ή θα εισαχθούν σε αυτές φοιτητές με χαμηλότερες επιδόσεις στα τέσσερα μαθήματα ώστε να επιτευχθεί συνδυαστικά η τριπλή ΕΒΕ σε μαθήματα, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο. Αποτέλεσμα αυτού του αποκλεισμού θα είναι δήλωση των υποψηφίων σχολών που δεν επιθυμούν μόνο και μόνο για να καταχωρήσουν μια θέση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στερώντας της από κάποιο άλλο παιδί που θα ήταν το δικό του όνειρο – στόχος.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα ανωτέρω και πιστεύοντας ειλικρινά ότι πρόθεσή σας κατά τη νομοθέτηση της ΕΒΕ δεν ήταν ο αποκλεισμός των άριστων υποψηφίων από τις σχολές αλλά το ακριβώς αντίθετο, γεγονός που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους ως αποφοίτους ελληνικών πολυτεχνείων, σας παρακαλούμε θερμά όπως διορθώσετε άμεσα με δική σας απόφαση το μη εσκεμμένο λάθος που προέκυψε από την εφαρμογή ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα του σχεδίου, με την επαναφορά για τη φετινή χρονιά του 10 όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι για τα ειδικά μαθήματα, ως την επανεξέταση του λάθους συντελεστή επί της ΕΒΕ που ορίστηκε από τις πολυτεχνικές σχολές για τα επόμενα έτη.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα στερήσετε τα παιδιά μας από τους στόχους και τα όνειρά τους, ώστε να κάνουν τον κόσμο καλύτερο όπως τους ζητήθηκε και στο φετινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Παπαθανάσης Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών

Γεωργία Ροντήρη Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)