Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας αποκλείονται από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων μέχρι το 2024, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, σχετικά με τον αποκλεισμό, όχι μόνο για το επόμενο έτος, αλλά μέχρι το σχολικό έτος 2023- 2024 των σχολείων του Νομού Πρέβεζας, από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχετική Ερώτηση του κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού.

Η Δήλωση του κ. Μπάρκα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει τους μαθητές του Νομού Πρέβεζας για να δείξει το αντικοινωνικό της πρόσωπο, αποκλείοντας τους όχι μόνο για το επόμενο σχολικό έτος, αλλά μέχρι, αν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης του σχετικού διαγωνισμού και το σχολικό έτος 2023- 2024.

Αυτή ήταν η απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σε σχετική Ερώτηση του κυβερνητικού Βουλευτή του Νομού, για τη δυνατότητα ένταξης των σχολείων του Νομού στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων. Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, στη Διακήρυξη 6/2021 του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής- συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις σχολικές χρονιές 2021- 2022, 2022- 2023 με δικαίωμα προαίρεσης για το σχολικό έτος 2023- 2024 δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού. 

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε στην αρχική του φάση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, οι μαθητές δημοτικών σχολείων της χώρας έρχονται σε επαφή με τη μεσογειακή διατροφή, συντελώντας στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Νέα Δημοκρατία και κοινωνική προστασία είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους.

Ενώ το τρέχον έτος οι δήμοι της περιοχής έγκαιρα ενεργοποίησαν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα τις σχετικές διαδικασίες ένταξης και ενώ υπήρχε θετική εισήγηση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης, εντούτοις, για λόγους που δεν έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός.

Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία, απαντώντας πέρσι στην Ερώτησή μας για τον αποκλεισμό των σχολείων του Νομού από τα Σχολικά Γεύματα, ανέφερε ότι σε ένα επόμενο στάδιο θα εντάσσονταν και η Πρέβεζα, καθώς το Πρόγραμμα είχε ένα δυναμικό χαρακτήρα. Τελικά, ο μόνος δυναμικός χαρακτήρας που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο διορισμός στρατού μετακλητών σε κάθε κυβερνητική θέση και η αύξηση των μισθών των golden boys.           

Καλώ τους Δήμους του Νομού, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους συλλόγους γονέων, σε συμπόρευση, ώστε να απαιτήσουμε με συντονισμένη δράση απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, να ενταχθούν επιτέλους τα σχολεία του Νομού στα Σχολικά Γεύματα, όπως έχουν ενταχθεί άλλωστε εκατοντάδες σχολεία όλης της χώρας. Τα παιδιά του Νομού Πρέβεζας και οι οικογένειές τους πρέπει να σταματήσει να θεωρούνται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας στην Ερώτηση του κ. Γιαννάκη:

«Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 6914/28-5-2021» (2.07.2021)

«Απάντηση στην Ερώτηση 6914/28-5-2021» (11.06.2021)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
«Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον εκπαιδευτικό, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται...
Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα...
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες στην Αττική Οδό
Αττική Οδός: Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί