Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
taksi
Προβληματικές διατάξεις στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία στελεχών εκπαίδευσης

«Στο άρθρο 29 στο σε Δημόσια Διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”, υπάρχουν διατάξεις οι οποίες καταφανώς χρειάζονται διόρθωση», υποστηρίζει ο Βασίλης Βούγιας,  τ. Αιρετό μέλος του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π,  Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.). 

Οι διατάξεις έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:
α) των Συμβούλων Εκπαίδευσης ΕΕΠ, Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και κοινών ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (παρ. 3, άρθρο 29)
β) των Προϊσταμένων ΚΕΔΑΣΥ (παρ. 4, αρ. 29).

Αναλυτικά

Α. Σύμφωνα με την Παράγραφο 3 του άρθρου 29, ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης των κοινών ειδικοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79, ΠΕ86, ΠΕ91), β) Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και γ) των μελών του ΕΕΠ, επιλέγονται εκπαιδευτικοί και μέλη του ΕΕΠ με οργανική θέση στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μ' άλλα λόγια δεν υπάρχει αναφορά, άρα δεν μπορούν να επιλεγούν, όσοι έχουν οργανική θέση στα ΚΕΔΑΣΥ, τα μέλη των οποίων βεβαίως θα αξιολογούνται από τους εν λόγω Συμβούλους Εκπαίδευσης.
Β. Σύμφωνα με την Παράγραφο 4, του άρθρου 29, Προϊστάμενοι των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί και μέλη του ΕΕΠ με οργανική ή προσωποπαγή θέση στο οικείο ΚΕΔΑΣΥ

«Αυτό σημαίνει πως ουδείς άλλος πλην των κατεχόντων οργανική ή προσωποπαγή θέση στο οικείο ΚΕΔΑΣΥ μπορεί να υποβάλλει αίτηση υποψηφιότητας για Προϊστάμενος ΚΕΔΑΣΥ!!!» τονίζει ο Βασ. Βούγιας.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου

 • Παράγραφος 3, του άρθρου 29
  Ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης:
  α) των κοινών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79, ΠΕ86, ΠΕ91),
  β) Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και
  γ) των μελών του Ε.Ε.Π. επιλέγονται εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. με οργανική θέση στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση”
 • Παράγραφος 4, του άρθρου 29
  Ως Προϊστάμενοι των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. επιλέγονται:
  α) εκπαιδευτικοί ή μέλη του Ε.Ε.Π. των κλάδων που προβλέπονται στις περ. α ́ και β` της παρ. 1 του άρθρου 13 και
  β) εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. με οργανική ή προσωποπαγή θέση στο οικείο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., με τουλάχιστον: i) δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία και ii) τριετή υπηρεσία σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.”

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Το χρονικό διάστημα από την αποχώρηση από την Υπηρεσία μέχρι την επαναφορά σε αυτήν δεν λογίζεται συντάξιμο και δεν καταβάλλονται αποδοχές για αυτό.
Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά του σχολείου τους
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους στην...
Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά του σχολείου τους