Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Alexandros Michailidis / SOOC
Ως αδικία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβρίωτη» την απόφαση για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέχρι τις 5 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη» με ανακοίνωση του ζητάει αν ισχύει η έκπτωση 50% που δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλο τον χρόνο και όχι για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, μετά από κοινή παρέμβαση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίστηκε η έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προκειμένου να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους.

Η απόφαση αυτή εξασφαλίζει έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 30/06/2021 έως και 05/07/2021.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της απόλυσής τους και αφού έχουν οργώσει την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας έρχονται αντιμέτωποι και πάλι με την αναλγησία του σκληρού τους εργοδότη, που δεν είναι άλλος από το Υπουργείο Παιδείας και την ίδια την κυβέρνηση! Όσοι συνάδελφοι πρέπει να μετακινηθούν από και προς τα νησιά διαπιστώνουν ότι η έκπτωση που δικαιούνται ισχύει μέχρι τις 5 Ιουλίου! Δηλαδή απαιτούν από τους αναπληρωτές να πακετάρουν άρον άρον, αφού μέχρι πριν από λίγες μέρες εργάζονταν κανονικά, αν θέλουν να έχουν φθηνότερα εισιτήρια, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό παρόλο που είναι απολυμένοι και φυσικά πλέον χωρίς μισθό!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο πολιτικός προσανατολισμός της! «Διαφυλάττοντας» για άλλη μια φορά τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, κόβουν οποιαδήποτε έκπτωση απ’ τους εργαζόμενους για να ενισχύσουν την κερδοφορία των πρώτων εν όψει της τουριστικής περιόδου. Βάζουν τους εργαζόμενους – ανέργους  να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο, λες και η βαριά φορολογία και η νομοθετική λαίλαπα με το πρόσφατο εργασιακό νόμο που ψηφίστηκε δεν μας ισοπεδώνουν αρκετά! Ταυτόχρονα δίνουν απλόχερα διαρκείς επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τις πολυεθνικές με τα πακέτα ανάκαμψης από την ΕΕ και τον κρατικό κορβανά!

Απαιτούμε να ισχύει η έκπτωση μετακίνησης από και προς τα νησιά που κατοικούν ή εργάζονται οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας για όλο τον χρόνο.

Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση των αναπληρωτών από και προς την εργασία τους και έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπ. Παιδείας για μετακίνηση με έκπτωση 50% σε όλα τα ΜΜΜ.

Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για να σταματήσει η οδύσσεια των αναπληρωτών συναδέλφων μας!  Όσο και όσοι παραμένουν αναπληρωτές, να παρθούν μέτρα στήριξής τους (μετακίνηση, κατοικία, σίτιση…).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

δρόμος, κόσμος
Το target group της κυβέρνησης: «Φλερτ» σε χαμηλόμισθους και νέους - Αποστάσεις από ΚΙΝΑΛ
Σε αυτή τη χρονική στιγμή το ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο μεγάλες ομάδες: τους χαμηλόμισθους και τους νέους.
Το target group της κυβέρνησης: «Φλερτ» σε χαμηλόμισθους και νέους - Αποστάσεις από ΚΙΝΑΛ
Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
«Τα συνολικά κενά στο Ρέθυμνο ήταν 140 πριν τα Χριστούγεννα και μόνο την πρώτη εβδομάδα προστέθηκαν 40 απουσίες εκπαιδευτικών λόγω COVID» είπε ο ΣΕΠΕ...
Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές