Κάλεσμα για συντονισμό δράσεων με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αμαρουσίου σε τοπικές ΕΛΜΕ και συλλόγους

Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού δράσεων απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου στις ΕΛΜΕ της Αττικής και τους κατά τόπους συλλόγους σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε προ ημερών αλλά και για το επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου δίνει ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα, στο θεατράκι της Γκράβας, στις 19:00 προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις του προσεχούς διαστήματος.

Το κάλεσμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συμμετοχή των εργαζόμενων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης και 16ης Ιουνίου απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη όταν οργανώνονται να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επίθεση που δέχονται. Το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν. Δ. αποδείχτηκε ότι δε  νομιμοποιείται στη συνείδηση των εργαζομένων και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.. Στο διάστημα που ακολουθεί με τον αγώνα μας θα καταστήσουμε τον αντεργατικό νόμο ανενεργό, όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλους αντεργατικούς – αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Στο χώρο της εκπαίδευσης μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δώσαμε ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που τείνουν να υποκαταστήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, μέσα από τα σωματεία μας που αποτελούν το μοναδικό στήριγμα για τους εργαζόμενους και τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης και των αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προωθεί.

Στις 22 Ιουνίου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στο Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. την πρόσθεσή της να φέρει πολυνομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι σκληρής και αδιάλλακτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιωμάτα των μαθητριών και των μαθητών και καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία. Οι άξονες του νομοσχεδίου που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας επιγραμματικά αποτυπώνουν μια αυστηρά ιεραρχική δομή λειτουργίας μέσα σε ένα αυστηρό πλέγμα ιεράρχησης και επιθεωρητισμού που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές της Ε.Ε., ΟΟΣΑ και Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα σχολείο ευέλικτο, υποταγμένο στην αγορά και βαθιά ελεγχόμενο από το κράτος.

Οι πυλώνες του νομοσχεδίου που παρουσίασε περιλαμβάνουν:

  • αυτονομία σχολείων,

  • αξιολόγηση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης,

  • δομές εκπαίδευσης,

  • εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να παλέψει και να αντισταθεί, για άλλη μια φορά, ενάντια στους ολετήρες και καταστροφείς του Δημόσιου δωρεάν σχολείου και στις πολιτικές τους.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της Ν. Δ. γνωρίζουν καλά ότι έχουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό κίνημα και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, δηλ. έναν ισχυρό αντίπαλο, που το τελευταίο διάστημα έχει βάλει σημαντικά εμπόδια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να περάσει την αξιολόγηση, εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά,  αναδείξαμε τον αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό ρόλο της για τη σχολική μονάδα και την μπλοκάραμε στην πράξη. Καμιά αυταπάτη, η ατομική αξιολόγηση και  η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας στοχεύουν σ’ ένα αγοραίο σχολείο της υποχρηματοδότησης και της κρατικής ανευθυνότητας, φτηνό και ευέλικτο με ιδιωτικοποιημένες πολλές από τις πλευρές της λειτουργίας του και με το δάσκαλο σκυφτό και υποταγμένο.

Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να οργανώνουμε τον αγώνα σε οποιεσδήποτε συνθήκες και να πετυχαίνουμε νίκες. Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της Ν.Δ. ας γνωρίζουν καλά ότι τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που φέρνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο για ψήφιση θα τα κάνουμε κουρελόχαρτα.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. της Αττικής τη Δευτέρα 28 - 6 – 2021 στο θεατράκι της Γκράβας στις 19:00. Οργανώνουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, αποκαλύπτουμε το ρόλο της αξιολόγησης και του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας και τις κινητοποιήσεις μας.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ Μ. Ε. της Αττικής και μαζικά τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypourgeio-eksoterikon-ktirio.jpg
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια», η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο...
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση 173 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό...
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
κεραμέως
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν
«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως - «Άπλετο φως στην...
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν