Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας: Να αλλάξει στάση η ΔΟΕ
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΔΟΕ, η οποία αρνήθηκε να ζητήσει την απόσυρση της απόφασης για τον «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας» των σχολικών μονάδων, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», επανέρχεται για το ζήτημα της σύνταξης του λεγόμενου «Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020 – 2021, επειδή εκπαιδευτικοί και γονείς απευθύνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν σε κάποιους Συλλόγους Διδασκόντων που τίθεται ως θέμα.

Να σημειωθεί πως το Δ.Σ. του Συλλόγου τοποθετήθηκε σχετικά με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας σχολικών μονάδων στο θέμα με το 297ο Ενημ. που ισχύει στο ακέραιο και σας καλεί  να το ξαναδιαβάσετε (δείτε το εδώ).

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως το ζήτημα παραμένει και απασχολεί πρωτοβάθμια σωματεία και σχολεία μετά και την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ να ζητήσει, ως όφειλε, την απόσυρση της αντίστοιχης Υ.Α. και για τη στάση της αυτή έχει τεράστιες ευθύνες!

Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότεροι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών πήραν θέση ανάλογη με του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και ζήτησαν την απόσυρση της Υ.Α. και κάλυψη από το ΔΣ της ΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τις εξελίξεις το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

  • Κανένας λόγος δεν υπάρχει στη λήξη της σχολικής χρονιάς να ασχοληθούν τα σχολεία με τη σύνταξη «εσωτερικού» (στην ουσία εξωτερικού αφού εμπλέκονται συντονιστής, εκπρόσωπος Δήμου και Συλλόγου Γονέων) κανονισμού. Αν υπάρξει οποιαδήποτε πίεση είτε από διεύθυνση σχολείου είτε από Συντονιστή να απευθύνεστε στο Δ.Σ.
  • Μην ξεχνάμε ότι ο «εσωτερικός» κανονισμός αποτελεί δείκτη αξιολόγησης της σχολικής μονάδας!
  • Επισημαίνουμε ότι το Υπόδειγμα του ΙΕΠ εμπεριέχει την πολιτική του Υπ. Παιδείας για σχολείο «αυτόνομο», συνεχώς ελεγχόμενο και αξιολογούμενο και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει βάση για σύνταξη κανονισμών λειτουργίας των σχολείων. Ακόμα και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ το επισημαίνει αυτό.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες λειτουργίας του σχολείου καθορίζονται με παιδαγωγικά κριτήρια από τον Σύλλογο Διδασκόντων σε συνεδρίασή του στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς (καταμερισμός, προσέλευση, αποχώρηση μαθητών…) και αυτός είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Σχολείου. Σε αυτόν συμμετέχουμε και συμβάλλουμε όλοι οι συνάδελφοι. Πέραν τούτου δε χρειάζεται να συντάσσουμε πολυσέλιδα κείμενα που ανοίγουν πολλά ζητήματα και δίνουν πατήματα σε Συντονιστές και Υπ. Παιδείας να παρεμβαίνει, να αξιολογεί και να κατατάσσει τις σχολικές μονάδες σε διάφορες κατηγορίες.

Στη βάση των παραπάνω, το Δ.Σ. καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συντάξουν κανέναν κανονισμό λειτουργίας τώρα που λήγει η σχολική χρονιά. Άλλωστε τον Σεπτέμβρη πολλά σχολεία θα έχουν σε μεγάλο βαθμό άλλον Σύλλογο Διδασκόντων!

«Ζητάμε την κατάργηση της απαράδεκτης Υ.Α. και φυσικά καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να αλλάξει στάση», σημειώνει ο Σύλλογος.

Και καταλήγει: «Συνάδελφοι, ακολουθώντας συλλογική στάση, έχουμε τη δύναμη, για ακόμα μια φορά, στην πράξη να αφήσουμε ανενεργή άλλη μια αντιεκπαιδευτική Υ.Α».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»
Οι αποκαλύψεις των γονιών της Δώρας: «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω»
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»