Ειδική Αγωγή: Τι ισχύει για το δικαίωμα μετάθεσης στη Γενική Αγωγή
Ποιοι υποψήφιοι της Ειδικής Αγωγής έχουν δικαίωμα αίτησης στην Γενική Αγωγή - Αναλυτικά τι ισχύει βάση νόμου και εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθεί ο οριστικός πίνακας των προκυρήξεων από τον ΑΣΕΠ, όπου και θα ξεκινήσει η διαδικασία των μόνιμων διορισμών από την Ειδική Αγωγή στην Γενική Αγωγή και της κλήρωσης ισοβαθμούντων της 1ΓΕ/2019. 


Τι ισχύει για υποψηφίους στους Πίνακες Γενικής και διορισμένους στην Ειδική Αγωγή

Όπως αναφέρει η Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «σε περίπτωση αποδοχής διορισμού ήδη υπηρετούντος υπαλλήλου σε δεύτερη θέση, ο υπάλληλος δεν οφείλει να υποβάλει αίτηση παραίτησης στον πρώτο φορέα διορισμού του, δεδομένου ότι η παραίτησή του από το φορέα αυτό θεωρείται ότι συντελείται αυτοδικαίως με την αποδοχή του διορισμού του στο νέο φορέα».

Σημαντικό προς αναφορά είναι πως σε περίπτωση αποδοχής διορισμού σε δεύτερη θέση, θα γίνει αυτοδίκαιη παραίτηση από την πρώτη θέση.

Στην Εγκύκλιο επισημαίνεται πως κατά τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών εκ μέρους του υπαλλήλου στη δεύτερη θέση, προκειμένου στη συνέχεια ο φορέας διορισμού στη δεύτερη θέση να προβεί στην έκδοση της πράξης διορισμού του, ο υπάλληλος με υπεύθυνη δήλωση δύναται να γνωστοποιεί ότι υπηρετεί ήδη στο δημόσιο και ότι με την αποδοχή του διορισμού του στη δεύτερη θέση ενεργοποιείται η διάταξη της παρ.3 του άρ.35 του Υπαλληλικού Κώδικα. 

Ποια θα είναι η ημερομηνία διορισμού

Η ημερομηνία διορισμού του υποψηφίου υπαλλήλου στη δεύτερη θέση λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία αποδοχής του διορισμού του στη θέση αυτή, η οποία δηλώνεται με την ορκωμοσία, ημερομηνία κατά την οποία άλλωστε λύεται αυτοδικαίως και η υπαλληλική σχέση με την πρώτη θέση. 

Τι γίνεται με τους υποψηφίους που τους περιορίζει η πενταετία

Όπως ορίζεται με την διάταξη της παρ.17 του άρ.18 του ν.2190/1994, «τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμίδας, που διορίστηκαν με τις διατάξεις του νόμου αυτού, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων των φορέων του άρθρου 14 παρ. 1 , με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους». 

Παρόλα αυτά, σημαντικό προς αναφορά είναι πως ο παραπάνω περιορισμός δεν ισχύει στην περίπτωση που η αποδοχή της δεύτερης θέσης αφορά σε διορισμό που γίνεται κατόπιν αίτησης που υποβλήθηκε σε διαδικασία πρόσληψης προ της κατάρτισης της υπαλληλικής σχέσης με την πρώτη Υπηρεσία διορισμού. 

Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής, αν μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, έχει λήξει η υπαλληλική σχέση του υποψηφίου με την πρώτη υπηρεσία διορισμού.  

Τι γίνεται μετά την κατάρτιση του υπαλλήλου

Κατά την κατάρτιση της υπαλληλικής σχέσης στη δεύτερη θέση διορισμού, διευκρινίζεται ότι ο υπάλληλος διορίζεται στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας του και διανύει εκ νέου δοκιμαστική υπηρεσία. 

Να τονιστεί, πως τυχόν προϋπηρεσία που διαθέτει δύναται να αναγνωριστεί για βαθμολογική ένταξη μετά την μονιμοποίησή του. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Χανιά: Αποτροπιασμός από τις έες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου - «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα...
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις έες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης