Πανελλαδικές 2021: Καταγγελία για αποκλεισμό πρόσφυγα μαθητή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME NEWS
Η ομάδα «Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί» καταγγέλλει την απομάκρυνση πρόσφυγα μαθητή από την αίθουσα των Πανελλήνιων με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας - Αρνείται την καταγγελία ο διευθυντής - Τι ζητάει ο πρόσφυγας και υποψήφιος των Πανελληνίων

Ανήλικο παιδί ακόμη, πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς. Έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και ζήτησε άσυλο. Γράφτηκε και φοίτησε στο δημόσιο σχολείο και φέτος αποφοίτησε από Επαγγελματικό Λύκειο. Αποφάσισε, μάλιστα, να δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις για να περάσει στο Πανεπιστήμιο, αλλά η προσπάθειά του διακόπηκε απότομα. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εθελοντική ομάδα για τη στήριξη της σχολικής φοίτησης «Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί», ο Α.Σ. απομακρύνθηκε από την αίθουσα εξέτασης, την ώρα που διαγωνιζόταν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, κατόπιν εντολής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Ο αποκλεισμός του από το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οφείλεται σε μια αυθαίρετη και καταχρηστική βαθμολόγηση που έγινε εις βάρος του από έναν διδάσκοντα στο ΕΠΑΛ απ’ όπου αποφοίτησε ο Α.Σ.» αναφέρει η καταγγελία των «Ανάδοχων Εκπαιδευτικών». Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι το ζήτημα έχει αναφερθεί ήδη στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά και το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο υποψήφιος προτίθεται να απευθυνθεί στον Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και προς κάθε άλλη αρμόδια εθνική ή ευρωπαϊκή δικαστική ή διοικητική αρχή, προς απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο Α.Σ. ζητά επίσης τη διερεύνηση των συγκεκριμένων συνθηκών, καθώς και των πραγματικών κινήτρων που οδήγησαν τον καθηγητή στην αυθαίρετη βαθμολόγησή του.

Αυθαίρετη η βαθμολόγηση

«Σημειώνουμε ότι η επίδοση του μαθητή Α.Σ. σε όλα τα μαθήματα κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο της τάξης του, ενώ η δραματική απόκλιση της βαθμολογίας του συγκεκριμένου καθηγητή κρίνεται αυθαίρετη, καθώς δεν αντιστοιχεί στην πραγματική επίδοση του μαθητή. Οι Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί ως εθελοντές δάσκαλοι στηρίζουμε την προσπάθεια του μαθητή Α.Σ. για μόρφωση, για μια καλύτερη ζωή σε μια ανθρωπιστική κοινωνία. Υποστηρίζουμε κάθε παιδί που προσπαθεί να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα για να “προκόψει στα γράμματα”. Τα ασυνόδευτα ανήλικα αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα παιδιών. Ο αποκλεισμός των παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης τα οδηγεί μοιραία στο κοινωνικό περιθώριο. Όμως σε όλα τα παιδιά του κόσμου αξίζει μια αξιοπρεπής θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτό» αναφέρει η εθελοντική ομάδα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης δήλωσε στο parallaximag.gr πως η καταγγελία είναι ανυπόστατη. «Ο μαθητής έφτασε το πρωί στο σχολείο, μπήκε στην αίθουσα, αλλά την ώρα της ταυτοποίησης στοιχείων, εκείνος δεν υπήρχε στους καταλόγους των εξεταζόμενων. Επομένως απομακρύνθηκε από την αίθουσα», δηλώνει.

Η επιστολή του Α.Σ. προς τον καθηγητή

Καλησπέρα σας κ. Π

Είμαι ο μαθητής της γ' τάξης S. Α.

Έμαθα πως μου βάλατε 7 στο μάθημά σας και με αυτό το βαθμό δεν μπορώ να πάρω το πτυχίο μου.

Κύριε Π, ήρθα εδώ από πολύ μακριά για να προσπαθήσω να έχω ένα καλύτερο μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο, προσπάθησα πολύ, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Έμαθα την ελληνική γλώσσα , ολοκλήρωσα 3 χρόνια στο σχολείο και όλα αυτά έγιναν πραγματικά με πολύ κόπο. Το μόνο που ήθελα ήταν να τελειώσω το σχολείο και να μπω στο πανεπιστήμιο για να κάνω περήφανους τους γονείς μου και για να έχω μια καλύτερη εργασία από τα χωράφια. Γι' αυτά τα πράγματα προσπαθώ ακόμη και θα συνεχίσω να προσπαθώ.

Έφτασα ένα βήμα από το τέλος. Σας παρακαλώ λοιπόν να δείξετε λίγη επιείκεια και κατανόηση της κατάστασης μου και να μου βάλετε έναν βαθμό παραπάνω ώστε να μπορέσω να συνεχίσω τη διαδρομή μου, μη με ξαναγυρισετε στην αρχή της.

Ελπίζω σε κατανόηση

Σας ευχαριστώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov - Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς
Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Προγράμματα e-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής
Κορυφαία προγράμματα e-learning στη γλώσσα προγραμματισμού Java και τις τεχνολογίες αιχμής Java EE, Web Programming, Hibernate και Spring από το...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής