ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Απεργία: Κάλεσμα συμμετοχής και από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης καλεί η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά στη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση του συνόλου των εργαζόμενων ενάντια στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας του υπουργείου Εργασίας. Θα περίμενε κανείς ότι ενόψει αυτής της επαίσχυντης κυβερνητικής επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και μάλιστα εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, η Ομοσπονδία μας θα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε κάποιος που θα ήθελε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό φορέα του ως οργανωτή και συντονιστή στη μάχη των σωματείων.

Από την Παρασκευή η παράταξή μας έθεσε το ζήτημα προκήρυξης νέας 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 16 Ιούνη. Την Κυριακή λάβαμε mail με το οποίο το προεδρείο αντιπρότεινε συμμετοχή στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Εμείς, ως παράταξη, παραμείναμε σταθεροί στην πρότασή μας για απεργία, καλώντας εκ νέου να λάβει σχετική απόφαση το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Μετά από λίγες ώρες το ΕΚΑ με νέα απόφαση μετέτρεψε τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία. Θεωρήσαμε ότι ήταν περίπου τυπική διαδικασία η λήψη ανάλογης απόφασης από την Ομοσπονδία, αφού μας είχε δείξει ότι θέλει να βρίσκεται σε σύμπνοια με το ΕΚΑ. Και, όμως! Όχι μόνο δεν λήφθηκε απόφαση για απεργία, αλλά το βράδυ της Δευτέρας ενημερωθήκαμε για την απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ να μη γίνει ούτε στάση εργασίας!!!!

Είναι η ώρα της μάχης και δεν είχαμε καμία διάθεση να μπούμε σε αντιπαράθεση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Κάποια πράγματα, όμως, δεν μπορούν να μην ειπωθούν. Το χρωστάμε σε όσους συναδέλφους απήργησαν στις 10 Ιούνη και ακόμα περισσότερο σε όσους απεργήσουν ξανά την Τετάρτη 16 Ιούνη.

- Όταν κατατίθεται το πιο άθλιο νομοθέτημα των τελευταίων δεκαετιών, που ξεθεμελιώνει το άπαν των κατακτήσεων που με αίμα πέτυχαν τον προηγούμενο αιώνα οι εργαζόμενοι

- Όταν σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας και μεμονωμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υφίστανται την εργοδοτική τρομοκρατία λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία πριν λίγες μέρες

- Όταν η ίδια η Ομοσπονδία διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι είναι άνευ προηγουμένου όσα έχουν γίνει από πέρυσι το καλοκαίρι (νόμος Κεραμέως) μέχρι φέτος με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ. Κατανοητές οι ταλαντεύσεις των συναδέλφων που μπήκαν μπροστά στην απεργία της Πέμπτης και τώρα τους έχουν στοχοποιήσει στα σχολεία τους. Κατανοητοί και οι φόβοι όσων δεν απήργησαν την Πέμπτη και για άλλη μια φορά δεν θα απεργήσουν την Τετάρτη.

Όμως, σε αυτές τις στιγμές κρινόμαστε όλοι ως συνδικαλιστές και μάλιστα ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας: Δίνουμε τη μάχη, καλούμε στη μάχη, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στη μάχη. Πάνω απ΄ όλα, αφήνουμε παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Συνάδελφοι, την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει κηρύξει απεργία.

Ως παράταξη σας καλούμε να δώσετε την αυτονόητη απάντηση σε όσους θεωρούν την απεργία κειμήλιο του παρελθόντος και τα δικαιώματά μας ξεπερασμένα από την «πρόοδό» τους.

ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας