Πανελλήνιες 2021: Δεν σας αξίζει τίποτα λιγότερο από τον ουρανό!
οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται ψυχοφθόρες, καθώς το μέλλον των υποψηφίων εξαρτάται αποκλειστικά από την "επιτυχία" ή την "αποτυχία" τους αντίστοιχα σ' αυτές.

Λίγες ώρες απομένουν μονάχα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων 2021 και το άγχος των υποψηφίων κορυφώνεται σε μια πρωτόγνωρη (για τους ίδιους) εμπειρία.

Οι μαθητές της εφετινής Γ' Λυκείου εν μέσω Πανδημίας, καλούνται (σε λίγες ώρες από τώρα) να διεκδικήσουν με αξιώσεις το όνειρο εισαγωγής τους στα δημόσια ΑΕΙ της χώρας.

Οι καθηγητές με αίσθημα ευθύνης καθ' όλη τη διάρκεια μιας επίπονης χρονιάς, εκτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δίδοντας τα αναγκαία εφόδια στους υποψηφίους των επερχόμενων εξετάσεων.

Υπάρχουν βέβαια και οι γονείς, οι οποίοι συμπληρώνουν το τρίπτυχο της όποιας μελλοντικής "επιτυχίας" καθώς καταβάλλουν το υστέρημά τους στα διάφορα φροντιστήρια, προκειμένου να αντικρίσουν το παιδί τους σε κάποια λεγόμενη καλή σχολή.

Έτσι, οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται ψυχοφθόρες, καθώς το μέλλον των υποψηφίων εξαρτάται αποκλειστικά από την "επιτυχία" ή την "αποτυχία" τους αντίστοιχα σ' αυτές.

Ας μη γελιόμαστε, για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια μια ενδεχόμενη "αποτυχία" στις Πανελλαδικές μπορεί να σηματοδοτήσει επικίνδυνες μεταβολές αναφορικά με το μέλλον του παιδιού της.

Βλέπετε, οι περισσότεροι γονείς πληρώνουν και περιμένουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα μέσα σε αυτό το καλοκαίρι, που θα τους ικανοποιήσει θετικά εντέλει.

Παραπάνω, μόλις εξιστόρησα τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα όπου εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να την αλλάξουμε με πράξεις.

Οφείλουμε λοιπόν να εξηγήσουμε στους μαθητές μας, πως η επιτυχία στη ζωή δεν συνδέεται απαραίτητα με εκείνη των πανελληνίων, και πως δε γίνεται να είναι όλοι στο Πανεπιστήμιο εφόσον τους ελκύει κάτι διαφορετικό πέραν των ΑΕΙ.

Κι αυτό διότι έχουμε παρατηρήσει κατά καιρούς ανθρώπους μορφωμένους δίχως ουσιαστικό επαγγελματικό αντίκρισμα, ενώ συμπολίτες μας χωρίς κάποια ιδιαίτερη μόρφωση να διαβαίνουν πραγματικά στη ζωή τους.

Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, κατέληξα στο παρακάτω πολύτιμο για εμένα συμπέρασμα:

Ότι το καλό είναι προφανώς σχετικό, επειδή κάθε νέος άνθρωπος οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον ραμμένο στα μέτρα του...

ΥΓ: Καλή επιτυχία σ' όλα τα παιδιά της Γ' Γενικού κι Επαγγελματικού Λυκείου όπου ρίχνονται στη "μάχη" των φετινών εξετάσεων με φόντο την εισαγωγή τους σ'ένα δημόσιο ΑΕΙ της χώρας ενθυμούμενοι ως αφετηρία τον τίτλο του άρθρου, ότι δηλαδή δεν τους αξίζει τίποτα λιγότερο από τον ουρανό!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

«Ανα…πλήρωσα αδρά»
«Ως μόνιμος, πλέον, εκπαιδευτικός, που δεν καταδέχτηκα να ζητήσω την παραμικρή εκδούλευση για να κατακτήσω τη συγκεκριμένη θέση, ένα πράγμα κυρίως...
«Ανα…πλήρωσα αδρά»
Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ο τρόπος αντίδρασης των δύο ένστολων θα ελεγχθεί από Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες
Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του
Tη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγο του στη Ρόδο - Της επιτέθηκε με μαχαίρι επειδή του ζήτησε...
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του