Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Mε κάθε τρόπο προσπαθεί η υπουργός Παιδείας να συγκεντρώσει προτάσεις εκπαιδευτικής πολιτικής από τον κόσμο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της dialogos.metiniki.gr.  Σήμερα ζήτησε προτάσεις από έναν χρήστη του facebook!

Μια απάντηση που πιθανότατα δεν περίμενε, έλαβε σήμερα η σελίδα του facebook "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ", μια πολύ καλή σελίδα που δίνει εκλαϊκευμένες πληροφορίες για θέματα σχετικά με την παγκόσμια γεωγραφία, με ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ο χρήστης της ιστοσελίδας αυτής έχει εκδώσει και βιβλία δραστηριοτήτων με θέματα γεωγραφίας για παιδιά και μεγάλους. Η ιστοσελίδα λοιπόν, έκανε μια ανάρτηση στις 28  Μαΐου, εμπλέκοντας μέσα και θέματα εκπαίδευσης.

Έλαβε απάντηση από την κ.Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της https://dialogos.metiniki.gr/ 

Η ανάρτηση

Να μοιραστώ έναν προβληματισμό; 😕

Έκανα ένα μικρό πειραματάκι πρόσφατα με φίλους και φίλες κι αγχώθηκα λίγο - τους εκτύπωσα κάποιες σελίδες απο τα βιβλία δραστηριοτήτων που φτιάξαμε (και από το παιδικό και απο των μεγάλων) και τους έβαλα να αρχίσουν να λύνουν για να δω λίγο πώς θα πάει!

Μου δημιουργήθηκε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΧΟΣ που δυστυχώς δεν έχει να κάνει με τα βιβλία, αλλά με τον τρόπο που μας έχει εκπαιδεύσει το σχολείο να (μην) σκεφτόμαστε. Συνηθίσαμε 12 χρόνια να "εξεταζόμαστε" στο τι ξέρουμε απ'έξω ενώ το θέμα είναι το να μάθουμε ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

Άρχιζαν να λύνουν και μετά απο λίγο ήταν σε φάση "Ωχ, ρε συ δεν τα ξέρω αυτά!" λες κι είπε κανείς οτι αυτό είναι τεστ γνώσεων! ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΣ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ 2 ΑΚΤΙΒΙΤΙ ΜΠΟΥΚΣ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ή ακόμη καλύτερα να ρωτήσεις ανθρώπους και να ξεφυλλίσεις βιβλία!!

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο αρχικά δεν ήθελα να βάλουμε καν λύσεις στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου των μεγάλων, αλλά σκέφτηκα πως οκ, και το να πας να ψάξεις την απάντηση εκεί είναι ένας τρόπος να μάθεις!

Οπότε αν τα παραγγείλατε, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, δείτε σαν αφορμή για να ψάξετε, να δείτε, να διαβάσετε, και κυρίως να το κάνετε στο δικό σας χρόνο... το να συμπληρώσετε τις δραστηριότητες είναι αμελητέο μπροστά στην εμπειρία! Το ίδιο ισχύει και για το παιδικό. Το φτιάξαμε με τρόπο που να ενθαρρύνει τη συνεργασία γονιών και παιδιών, ώστε να έχετε ως γονείς μια αφορμή να τους δείξετε ΠΩΣ σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να βρούμε την απάντηση σε κάτι!

Εξάλλου, όλα τα παιδάκια πλέον έχουν τάμπλετ και πρόσβαση στο ίντερνετ - ας τους δείξουμε ως "μεγάλοι" πώς το ίντερνετ δεν είναι μόνο peppa pig και baby shark, αλλά μια μηχανή αναζήτησης στην οποία μπορείς να βρεις πληροφορίες, να δεις εικόνες, να μάθεις ιστορίες!!! (πάντα με προσοχή!)

Επίσης, με εξαίρεση τις τελικές εξετάσεις, θεωρώ πως ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ στο σχολείο θα έπρεπε να είναι τεστ με ανοιχτά βιβλία! Το κόνσεπτ "σε εξετάζω στην αποστήθιση" είναι μια βλακεία και μισή που κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό!!! Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ακούει κανείς;;;

Η απάντηση της κ.Κεραμέως

Σήμερα η κ.Κεραμέως απάντησε στην πρόσκληση της ιστοσελίδας ως εξής:

"Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέλουμε να ακούμε τις σκέψεις και τις προτάσεις όλων. Μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα που δημιουργήσαμε ειδικά για αυτό το σκοπό, dialogos.metiniki.gr, να στείλετε τις ιδέες σας, να διαμορφώσουμε μαζί πολιτικές που θα αναβαθμίσουν την Παιδεία μας"

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kinitpoiisi sxoleio nea filadelfeia
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα
Εκπαιδευτικοί Πάτρας: "Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Τις πολιτικές αυτές...
Συγχωνεύσεις: Αντιδράσεις για τη συγχώνευση μεγάλων σχολείων στην Πάτρα